PGA Sweden National

PGA Sweden National er et av Sør-Sveriges mest ambisiøse golfprosjekt.

Kyle Philips, som også har designet Kingsbarns ved St. Andrews i Skottland, har omgjort tradisjonelt åkerlandskap og rå natur til et eksklusivt golfanlegg med to 18-hullsbaner. Links Course og Lakes Course byr på vidt forskjellige golfopplevelser og byr på et av Sveriges mest eksklusive miljøer.

Banebeskrivelse

Kvalitet råder på både begge baner, men distinkte forskjeller mellom dem kan likevel skues med det blotte øye. Mens Links har store ondulerte greener og små og få bunkere, oppleves det motsatte på Lakes Course. De 74 bunkerne er fylt med 15 000 kubikkmeter sand. Og mens Lakes Course blir knallgrønn over det hele tidlig i sesongen, smykker Links seg med den karakteristiske gulfargen en kjenner igjen fra linksbaner. Høyt gress i roughen som gir assosiasjoner til Skottland hører også naturligvis med.

 

På Lakes Course kan en med fordel legge opp en langsiktig strategi allerede på første utslag. På flere av hullene er det en fordel å la driveren hvile i baggen, og heller manøvrere seg fremover med god taktikk. tre sjøer omkranser banen, og de er forbundet med hverandre via små elver som elsker å lokke spillernes baller til seg. Trærne er fremdeles i vekstfasen, men i kombinasjon med vannet er det nok å bryne seg på. Vinden kommer også ofte i spill, og maner gjerne spilleren til å lande ballen kort av green og helle la den trille elegant inn i rolig tempo.

 

Selv om det går noen hull før en møter vannet, bys en på nok av andre utfordringer. Den store, spesialbygde innsjøen går langs hull 9, 17 og 18 og underveis møter spilleren lynraske greener både i kanten og halvt ute i sjøen. Hull 17 er et syn fra hvit tee, og hull 18 bringer spillerne tilbake til det staselige klubbhuset.

 

Links Course er en klassisk 18-hullsbane som er formet i pakt med det opprinnelige naturlandskapet. Greenen er bygget på en seng av sand for at opplevelsen skal ligge så tett som mulig opptil de ekte, skotske linksbanene. Fra samtlige hull er det utsikt ned mot klubbhuset, og på klare dager ser en helt til landemerket Turning Torso som ligger midt i Malmø sentrum. Banens høydeforskjell på hele 20 meter gir en utfordrende og spennende golfrunde.

 

Miljø og treningsfasiliteter

PGA of Sweden National rommer ikke bare to 18-hullsbaner, en 9-hulls korthullsbane, flotte treningsfasiliteter, og et vakkert klubbhus på 4000 kvadratmeter. Dette er også hjertet til svenske PGA of Sweden, og i tillegg rommer stedet et Taylor Made custom fit senter det kun fins tre andre tilsvarende av i Europa. Miljøet er unikt.

 

Overnatting

På PGA of Sweden National fins det 16 eksklusive suiter i klubbhuset.

Book bane, innhent tilbud, se golfpakker og les mer om golfklubben her

Fakta om PGA Sweden National

Lakes Course

Par 72

7 tees. Tee 68: 6781 meter. Tee 48: 4840 meter.

Arkitekt: Kyle Phillips

 

Links Course

Par 72

6 tees. Tee 68: 6835 meter. Tee 49: 4950 meter.

Arkitekt: Kyle Phillips

 

Academy Course – 9 hulls korthullsbane

 

Greenfee: Fra 12. august - 13. oktober: 990 SEK på Lakes Course og Links Course. 36 hull på samme bane: 1 400 SEK.
36 hull begge baner: 1 550 SEK.

 

Sesong: Hele året

 

Adresse: PGA of Sweden National, 233 02 Bara

Tlf: 0046-40 635 51 00

E-post: reception@pgaswedennational.se

www.pgaswedennational.se

 

Veibeskrivelse

GPS

N 55 grader 33.607
E 13 grader 10.091


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.