Super golf på Sveriges sydspiss

Super golf på Sveriges sydspiss

(Foto: Visit Sweden)

Vil du teste ut en rekke golfanlegg på kort tid? Da bør du vende snuta mot Skåne. Fylket i Sør-Sverige er nemlig den destinasjonen i Europa med flest golfbaner tettest på sitt areal.

På den sørligste delen av den skandinaviske halvøya ligger Skåne, med sitt kontrastfylte landskap. Her navigerer du deg enkelt til langstrakte strender og linksbaner, men finner også irrgrønne anlegg med ly på vindfulle dager. Skåne er den destinasjonen i Europa som har flest golfbaner liggende tettest på sitt areal, og en av regionens styrker er dermed de korte avstandene mellom banene. Fra midten av Skåne kan du i løpet av én time i bil ta deg til rundt 70 ulike baner. Og da er det ikke snakk om hvilke baner som helst: Når magasinet Golf Digest ranket Sveriges beste golfbaner i 2014, havnet hele 11 av Skånes baner på topp 25.

Park- og skogsbaner i Skåne

I Skåne er det kort vei fra småsteder til byer som Malmö i sydvest, Helsingborg i nordvest og Kristianstad i nordøst. Malmö er Sveriges tredje største by, og frister med alt fra supre shopping- og kulturmuligheter og et myldrende uteliv, til et gammelt, tradisjonelt badehus, mektige slott og praktfulle hager.

20 minutter nord for Malmö ligger Barsebäck GCC, som er lovprist av både Solheim Cup-spillere og damene på Europatouren. Også Kristianstad GK i Åhus byr på massevis av golfglede, og har to 18-hullsbaner. Den eldste kombinerte hede- og skogsbanen ligger på sandjord og er som en av landets beste. Den nyeste banen åpnet i 2006, og i likhet med førstnevnte, ligger også den på sandjord og fører spilleren gjennom furuskog.

Glem heller ikke de klassiske golfopplevelsene som ligger i midten av regionen. Der er køer ikke-eksisterende og servicen og atmosfæren nesten familiær. Merk deg både Söderåsens Golfklubb, med en kombinert park- og skogsbane som ligger en 20 minutters kjøretur unna Helsingborg, og Perstorps GKs skogsbane som holder høy kvalitet. 

Vil du krydre golfferien med noe ekstra, kan det være verdt å sjekke ut noen av Skånes 200 slott og herregårder. Regionen kalles dessuten for «Sveriges matfat», og er en drøm for både gårdsbutikkentusiaster og hageelskere som vil oppleve parker i kombinasjon med gourmetmat, utstillinger og grønne festivaler.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.