Ystad Golfklubb

Av Skånes mange golfjuveler, er Ystad GK en av de eldste og mest fornemme. Banen er fra 1930, og omgivelsene består av høyreiste, majestetiske trær og glitrende sjøer.

Her oppleves nostalgi i perfekt samklang med førsteklasses golf rett i nærheten av langstrakte strender og skjønn småbyidyll.

Banebeskrivelse

Ystad Golfklub byr på en 18-hullsbane som ligger i heilandskap, og noen få av hullene er rene parkhull. Den som bruker fantasien kan lett assosiere deler av landskapet med links. Hull 1 setter standarden for hva som er i vente; par 3 hullet på 145 meter fra gul tee er ikke særlig langt – men til gjengjeld desto mer optisk forrædersk. Kunsten går ut på å bruke kølle nok til å komme seg over vannet, men ikke for langt så en havner i vannet bak green.

 

På de første 9 hullene fins det flere strategisk plasserte vannhinder av varierende karakter. På backnine er det betydelig færre vannhinder, men til gjengjeld er landskapet mer åpent og vinden kommer desto oftere i spill. Greenene er gjennomgående raske og ondulerte, og en skal altså vokte seg vel for å ikke miste en god score helt på tampen av hullet.

 

Banedesignet er utfordrende, men ikke av det umulige slaget. Teesteder og fairways er kortklippet og velpleide, og her fins et stort antall bunkere. Kombinert med en rekke småbakker settes det spesielt store krav til utslagene – best er det å legge opp en treffsikker og solid strategi helt fra starten.

 

Miljø og treningsfasiliteter

Ystad GK har et helt nytt treningsområde, drivingrange med flere utslagssteder under tak og fine omkledningsværelser. I tillegg til en innholdsrik proshop, fins det også konferanselokaler og en klubbrestaurant på plass. Det er kort vei til Østersjøen og langstrakte, hvite strender for den som vil ta en dukkert etter runden.

 

 

Overnatting

Ystad Golfklubb samarbeider med en rekke overnattingssteder i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.


Book bane, innhent tilbud, se golfpakker og les mer om golfklubben her

Fakta om Ystad Golfklubb

Par 72

Gul tee: 5710 meter. Rød tee: 5015 meter.

Arkitekt: Thure Bruce og Johan Lachman

 

Greenfee: Høysesong 29 april-30 september 400,- kr (junior halv pris)

 

Sesong: Stengt desember-februar.

 

Adresse: Långrevsvägen 271, 71 Nybrostrand

Tlf: 0046-411 550 350

E-post: info@ystadgk.se
Hjemmeside: www.ystadgk.se

 

Veibeskrivelse

Banen ligger nord for kystveien i Nybrostrand. Kjør østover på riksvei 9 mot Simrishamn. Golfbanen ligger 7 km fra Ystad sentrum.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.