Lekent med links

Lekent med links

Hull 4 på Sand GK (Foto: Lars Olzon)

Baner som St. Andrews og Whistling Straits lokker med links. Men man trenger faktisk ikke reise lenger enn til Sverige for å få rask rull på ballen.

Fra kyst til innland

Langs kysten i Sør-Sverige, der det er mye sand i jordsmonnet, fins flere linksbaner. I tillegg har landet flere linksbaner i innlandet – som eksempelvis Sand Golf Club i Jönköping og Vasatorps Golfklubb ved Helsingborg. Linksfølelsen får du her også, mer takket være bunkertypen og banedesignet enn at duften av salt sjø river i nesen.

Tre kystklassikere på tre dager

Links Course på PGA of Sweden National i Bara ved Malmø har typiske linkstrekk med store, ondulerte greener og dype bunkere med bratte kanter. Høydeforskjellen på over 20 meter bidrar også til en spennende golfrunde.

PGA of Sweden National i Malmö.

Barsebäck GCC, som har stått som vertskap for både Solheim Cup og mange turneringer på Europatouren, ligger også i nærheten av Malmö. Masters Course byr på en miks av skog- og parkdesign pluss seasidehull der linksfølelsen sitter nøyaktig som den skal.

Også på Ystad Golfklubb kan deler av banelandskapet assosieres med links. På de første 9 hullene fins det flere strategisk plasserte vannhinder av varierende karakter. På backnine er det betydelig færre vannhinder, men til gjengjeld er landskapet mer åpent og vinden kommer oftere i spill.

Sveriges beste innland-links

På Sand Golf Club ved Jønkøping er banelandskapet fylt med duvende sanddyner som sørger for at linksfølelsen sitter som et skudd. Og med 136 bunkere som selskap er det ingen tvil om at nettopp det var en av banearkitekten Arthur Hills ambisjoner da han formet den.

Ystad GK

Vasatorps GK har helårsåpent og byr på 4 baner og totalt 54 hull. Tournament Course ble innviet i 2008, og er signert Arthur Hills/Steve Forrest & Associates. Linkskarakteren gjør seg sterkt gjeldende, og den er sjenerøs fra tee men tøff rundt greens. Banen har 6 tees per hull, og måler 6700 meter på sitt lengste. Som en ekstra bonus fås combo-rabatt om man spiller både TC og parkbanen Gamla Banan på en og samme dag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.