Tourspiller mistet 32 (!) baller på to runder

Tourspiller mistet 32 (!) baller på to runder

Greg Easons to runder i Bahamas ble til et mareritt. Hadde han mistet fire baller til, hadde han blitt diskvalifisert (uten at det hadde hatt så mye å si!) (Foto: Getty Images).

Sterk kuling har gjort Web.com Tour-turneringen Bahamas Classic til et mareritt for mange spillere. Aller verst gikk det ut over engelskmannen Greg Eason.

Cutstreken på 11 over par er den høyeste i historien på Web.com Tour - nivået under den amerikanske PGA-touren. Dette er imidlertid ikke den villeste statistikken fra turneringen, som fortsatt pågår på Bahamas.

Greg Eason gikk de to første rundene på 91 og 95 slag, og endte helt sist - hele 42 over par! Det var intet mindre enn 44 slag bak lederen. Det skriver Golf Channel. 

En titt på Easons scorekort viser at han rakk å registrere åtte bogeys, fire dobbelbogeys, to trippelbogeys, tre kvadruppelbogeys og to kvintuppelbogeys (!) i løpet av de 36 hullene.

Scorene minner utvilsomt mer om en hobbygolfer enn en som har golf som levebrød:

– Jeg startet med 36 golfballer. Jeg avsluttet med fire, sa hovedpersonen selv lakonisk etter de oppsiktsvekkende rundene.

Nesten like utrolig som at han gikk andrerunden på 95 slag, er det at han avsluttet runden med seks strake par. Han var med andre ord 23 over par etter tolv hull.

Selv om 24-åringen sannsynligvis bare ønsker å glemme de to rundene så raskt som mulig, skal han ha honnør for at han fullførte. Det er det nok mange som ikke hadde gjort.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.