Treg norsk start i Q-School-finalen

Treg norsk start i Q-School-finalen

Vestfold GKs Celine Borge er best i gang av de norske jentene i Q-School-finalen. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Ingen norske spillere ligger på riktig side av kvalifiseringsgrensen etter første runde av Ladies European Tour sin Q-School-finale - men influensasyke Celine Borge er bare ett slag unna grensen.

Vestfold GKs Celine Borge (18), som er ferdig på videregående skole til våren, startet finalen i Marokko med en runde på par på Samanah Country Club.

Det gir delt 34. plass, syv slag bak den franske lederen Celine Boutier, men bare ett slag bak kvalifiseringsgrensen. 

Borge kjempet seg gjennom influensa i åpningsrunden.

– Scoren hennes var en sterk prestasjon, sier hennes trener, Geoff Dixon, til Norsk Golf.

Fire slag bak Borge følger Team Norway-proff Marita Engzelius og Veslemøy Heramb på 79. plass, og må snu spillet søndag hvis de ikke skal havne for langt bak. Slaget bak følger den 15 år gamle junioren Madelene Stavnar på delt 93. plass.

Det er de 30 beste spillerne etter onsdagens femte runde som sikrer europatour-kortet for 2017. 

Leaderboard 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.