Tungt Daffinrud-comeback

Tungt Daffinrud-comeback

Tonje Daffinrud er endelig tilbake etter skadeavbrekket, men fikk det ikke helt til å stemme i sitt comeback.

Etter over fire måneder på sidelinja, er Tonje Daffinrud tilbake i turneringsmodus. Hero Women’s Indian Open spilles denne helgen, og er hennes første LET-turnering på fem måneder. Daffinrud har gått glipp av de åtte siste turneringene på Ladies European Tour.

Men en 77-runde på første dag var nok ikke helt det Vestfold-jenta hadde sett for seg. Seks bogeys og en birdie ble det i India, det holder til en delt 37. plass. Foreløpig ligger Daffinrud innenfor cutgrensen med to slags margin.

Må prestere

I skadeperioden falt hun fra 32.-til 74. plass på tourens pengeliste. Det er topp-80 ved sesongslutt som fornyer Ladies European Tour-kortet.
Tønsberg-jenta ble tvunget til å ta stilling til dillemmaet om hun skulle søke om medisinsk fritak, såkalt «medical exemption» eller ikke. Ved å gjøre det ville hun vært garantert samme kategori på neste års Ladies European Tour. Dersom hun valgte å spille én turnering til denne sesongen, ville hun miste dette fritaket.

Men for Daffinrud var valget enkelt:

– For det første er det stor sjans for at jeg allerede har spilt inn nok penger til å få kategori 5 for neste år (topp-80 på rankingen). Men for å bli tellende må jeg ha spilt 6 turneringer og jeg har nå bare spilt fem. For det andre er det jo faktisk tre turneringer igjen og jeg har stort tro på at jeg klarer å få inn nok penger på de, sa Daffinrud til Norsk Golf før turneringen tok til.

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.