-4 ikke nok for Kofstad

-4 ikke nok for Kofstad

(Foto: Getty Images)

Selv en score på fire under par var ikke nok for Espen Kofstad i Tsjekkia. 

Espen Kofstad åpnet med en runde på tre under par i Challenge Tour-turneringen D+D Real Czech Challenge, og fulgt opp med en runde ett slag under par på fredagen. 

Men selv -4 var ikke nok til å klare cutten i Tsjekkia. Hele 66 spillere kom seg nemlig ned på -5 eller lavere, og dermed ble det tidlig hjemreise for den OL-kjempende Oslo-spilleren.

Hjem for å trene

- Da blir det hjem noen dager for å trene og bli klar for Swiss Challenge neste uke, forteller Kofstad på sin Facebook-side.

Adrian Saddier fra Frankrike leder turneringen, med hele 15 under par etter to runder. 

Kofstad kjemper for å kvalifisere seg til denne sommerens OL-turnering i Rio. 

- Jeg går for å sikre OL-plass denne uka med en seier i Tsjekkia, sa en offensiv Kofstad i en pressemelding tidligere denne uka.

(Her er oversikten over det Kofstad må gjøre for å kvalifisere seg til OL i Rio.) 

Espen Kofstad ligger på 12. plass på Challenge Tour sammenlagt. Det er topp-15 ved sesongslutt som sikrer fulle Europatour-rettigheter neste sesong. 

Tage langt bak

Det ble heller ikke noe helgespill på Eirik Tage Johansen i Tsjekkia. Med totalt én under par, manglet det fem slag opp.

Kristian Krogh Johannessen spiller ikke denne uka. Han har startet sin Challenge Tour-karriere med fire strake missede cuter, og er nå hjemme i Norge for å trene.

Espen Kofstad ligger på 12. plass på Challenge Tour sammenlagt. Det er topp-15 ved sesongslutt som sikrer fulle Europatour-rettigheter neste sesong. Kofstad misset sin første cut for sesongen i Italia for to uker siden. Det skjedde etter at han samvittighetsfullt ga seg selv to straffeslag på andrerunden, etter å ha flyttet et blad i bunkeren som han trodde var en stein.

Leaderboard D+D Real Czech Challenge 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.