Amatør leder over Rory & co

Amatør leder over Rory & co

(Foto: Getty Images)

Verdens fjerde beste amatør, Bryson DeChambeau, kunne ikke drømt om noen bedre start enn den han hadde i Abu Dhabi torsdag.

DeChambeau, som i fjor vant verdens største amatørturnering, U.S. Amateur, gikk rett i tet i Abu Dhabi HSBC Golf Championship med en kanonrunde på åtte under par.

I brennende solskinn gjorde 22-åringen syv birdies og en eagle på vei til ett slags ledelse over Henrik Stenson, i det som kun er hans andre turnering på europatouren. 

Ytterligere ett slag bak ligger Rory McIlroy og lurer. To andre unggutter, Jordan Spieth og Matthew Fitzpatrick har også blandet seg i toppen. De ligger begge fire under par og delt 7.

– Jeg hadde ingen forventninger før dagen i dag og tok det med ro. Jeg traff vel hver eneste fairway og klarte å senke noen putter, strålte DeChambeau etter runden.

DeChambeau er kjent for å gjøre ting litt annerledes. Mens unge golfere finner stadig nye måter å tøye golfsportens inngrodde kleskoder, har DeChambeau på seg en hatt som ville gjort Ben Hogan stolt. Og han spiller med like langt skaft i hver eneste jernskaft - fra pitchingwedge og helt ned til treerjern.

I følge europeantour.com, har han ingen problemer selv med å innrømme at han er litt annerledes.

– Jeg er på en måte en «golfens vitenskapsmann». Jeg forsøker å analysere og forstå hvert eneste aspekt ved golfbanen og måten jeg spiller. Jeg skal analysere dagen i dag og se hva jeg kan gjøre bedre imorgen. 

(Oppdatert fredag: Andre runde ble ikke ferdigspilt, på grunn av utsettelser tidligere på dagen. DeChambeau er en under par etter ni hull, ett slag bak den nye lederen Andy Sullivan)

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.