Amatøren Braadlie imponerer mot Nordic League-proffene

Amatøren Braadlie imponerer mot Nordic League-proffene

Markus Braadlie kjemper om sin første seier i en profesjonell turnering. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Markus Braadlie (Miklagard Golf) og Aksel K. Olsen (Stavanger GK) kjemper om seier i Nordic League-turneringen Fjällbacka Open.
 

Med runder på 69 og 67 slag ligger bergenseren på delt andreplass (-6) før lørdagens tredje og avsluttende runde, kun ett slag bak lederen Christian L. Nilsson fra Sverige. 

Dette er Braadlies fjerde turnering så langt i 2018, mens hans første proffturnering. Foreløpig denne sesongen står han med en 36.-plass i det portugisiske amatørmesterskapet, en 22.-plass i Nations Cup i Spania og seier i Srixon Norwegian Winter Open.

Braadlie er ikke den eneste nordmannen med mulighet til seier på Fjällbacka Golfklubb på lørdag: Hakk i hæl følger Aksel K. Olsen på delt femteplass (-5), etter runder på 69 og 68 slag. Olsen, som allerede har vunnet én gang denne sesongen, ligger for øyeblikket helt oppe på tredjeplass på Nordic Leagues pengeliste. Begge spillerne over ham på listen er imidlertid Challenge Tour-spillere, og kommer til å få sine navn slettet ved sesongslutt, noe som i praksis betyr at Olsen leder sammenlagt. Han har allerede spilt inn over halvparten av pengene som krevdes for å ende topp-5 og sikre Challenge Tour-kortet i fjor.

Neste norske navn på leaderboardet i Sverige er Sebasian E. Syr fra Losby GK på 21.-plass, to under par. Anders Ellingsberg (Drøbak GK) og Gøran S. Haglund (Sandnes GK) følger to slag bak på 33.-plass. Kevin A. Wright (Miklagard Golf) deler 49.-plassen på én over par, mens Martin Ulseth, Petter Mikalsen, Sander Stavnar, Erik Kløvstad, Elias Bertheussen, Torbjørn Johansen og Jørgen W. Johansen misset cuten.

Braadlie tar fatt på lørdagens avslutningsrunde klokken 11.12 i dagens nest siste gruppe.


 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.