Årets første major for Tutta og co.

Årets første major for Tutta og co.

Suzann Pettersen har vært i grei form de første månedene av sesongen. (Foto: Getty Images)

​Torsdag går startskuddet for LPGA-tourens majorsesong i Ana Inspiration på Mission Hills i California-ørkenen.

Dette er den 45. utgaven av Ana Inspiration, som frem til i fjor gikk under navnet Kraft Nabisco Championship. Med All Nippon Airways som ny hovedsponsor, fulgte også en økning i den samlede premiepotten til 2,5 millioner dollar.

Frem til Evian Masters ble en del av kvinnenes major-program i 2013, har Mission Hills Country Club siden 1983 vært den eneste major-banen som har vært den samme hvert år. 

Like sterk tradisjon som selve banen, er feiringen etter at seieren er i boks: Uken rundes av med at vinneren hopper ut i vannhinderet på det 18. hullet, Poppies Pond. 

I fjor var det Brittany Lincicome som kunne stupe ut i vannet, etter å ha beseiret Stacy Lewis i en nervepirrende innspurt, der sistnevnte misbrukte tre matchballer før Lincicome straffet henne.

Suzann Pettersen har vært nære på å vinne ANA Inspiration flere ganger. Siden 2007 står hun med hele tre andreplasser, en tredjeplass, en femteplass og en åttendeplass i turneringen. Åttendeplassen kom forøvrig i fjor.

Tutta har vist både positive og negative tendenser i spillet sitt denne sesongen. Hun åpnet sesongen med to topp-10-plasseringer på sine tre første turneringer, men for to uker siden misset hun sin første cut siden august. Forrige helg slo hun imidlertid tilbake med en 12. plass i Kia Classic.

Så langt i år ligger hun på 25. plass på LPGA Tours pengeliste med 107 139 innspilte dollar, nesten 40 000 dollar mer enn samme tidspunkt i fjor.

Tutta har i løpet av sesongens tre første måneder falt fra 12.- til 13. plass på verdensrankingen.  

Hun tar fatt på åpningsrunden av ANA Inspiration 08.32 lokal tid, 17.32 norsk tid torsdag, i ball med sør-koreaneren Sei Young Kim.

Turneringen sendes direkte på Viasat Golf torsdag til fredag. Se sendetidene her.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.