Arnøy avsluttet over par – Q-School-finalen neste

Arnøy avsluttet over par – Q-School-finalen neste

Jarand Ekeland Arnøy endte på 20.-plass i Challenge Tour-finalen. (Foto: Getty Images)

Jarand Ekeland Arnøy fikk ikke den avslutningen han ønsket seg i Challenge Tour-finalen NBO Golf Classic Grad Final i Oman.

Bergenseren startet sisterunden på delt 19.-plass, men med langt opp til andreplassen som ville gitt europatour-avansement, var det bare æren (og pengene) å spille for lørdag.

Etter tre strake runder under par avsluttet Arnøy turneringen med sin første runde over par for uken. Han var én over par for dagen etter å ha gjort én birdie og to bogeys på de seks første hullene, men derfra og inn avsluttet han med tolv par på rad.

Dermed falt han til -3 sammenlagt og delt 20.-plass, tolv slag bak vinneren Clement Sordet fra Frankrike. Arnøys debutsesong på Challenge Tour ender dermed med cirka en 40.-plass på pengelisten.

Selv om Arnøy ikke klarte europatour-kortet i Oman denne uken, får han en ny mulighet i Q-School-finalen i Spania neste uke. Der er det de 25 beste spillerne som sikrer europatour-spill neste år.

For øyeblikket spiller Espen Kofstad, Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh Johannessen i steg 2 i Spania hvor de også skal forsøke å skaffe seg en finalebillett.

Arnøy startet årets sesong på Nordic League, men fikk muligheten til å prøve seg på Challenge Tour på starten av sommeren ved hjelp av «wild card»-invitasjoner. De mulighetene har han utnyttet til det fulle, og han har klart cuten i ni av de 13 turneringene han har spilt – inkludert to andreplasser på rad tidligere i høst som sikret ham arbeidstillatelse på Challenge Tour i 2018. Det gjør nok at han spiller med litt mer senkede skuldre i den kommende europatourkvalifiseringen.

Resultater

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.