Arnøy ble nummer 60 i Kina

Arnøy ble nummer 60 i Kina

Jarand Ekeland Arnøy ble nummer 60 i Kina (Foto: Getty Images)

Jarand Ekeland Arnøy måtte over par i avslutningsrunden av Hainan Open på Challenge Tour.

Bergenseren hadde delt 55.-plass (-1) som utgangspunkt før siste runde i Kina. Der avsluttet han med sin andre 73-runde på rad (+1), bestående av tre bogeys, to birdies og resten par. Dermed falt han til delt 60.-plass sammenlagt.

Sør-afrikaneren Erik Van Rooyen vant turneringen på 18 under par.

60.-plassen var verdt bare 921 euro og gjør at Arnøy faller to plasser på Challenge Tours pengeliste til 38.-plass (46 010 euro), 3000 euro på riktig side av topp-45-grensen som sikrer en plass i Challenge Tour-finalen og 21 000 euro bak topp-15-plasseringen som gir direkte opprykk til European Tour.

Arnøy startet sesongen på Nordic League, men har imponert stort når han har fått muligheten på Challenge Tour gjennom wild-cards. Etter to andreplasser på rad har han allerede sikret arbeidstillatelse på Challenge Tour i 2018. 

Selv om topp-15 på Challenge Tour Order of Merit er innen rekkevidde for Arnøy, blir det også viktig for ham å sikre plassen i topp-45 på rankingen. Da vil han få spille sesongfinalen i Oman, hvor det spilles om en pott på hele 420 000 euro. Alle i topp-45 er også garantert en plass i det tredje og siste kvalifiseringssteget av Q-School.

Hainan Open var årets fjerde siste turnering på Challenge Tour. Neste turnering er The Foshan Open i Kina fra 19. til 22. oktober. Arnøy stiller til start også her.

Resultater

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.