Bård B. Skogen (16) med overlegen seier på Norgescup

Bård B. Skogen (16) med overlegen seier på Norgescup

SUVEREN SEIER: Bård Bjørnevik Skogen (midten) vant helgens Norgescup-turnering med hele 12 slags margin. Mikkel Antonsen (venstre) stakk av med andreplassen, mens Carl Didrik M. Fosaas (høyre) endte på tredjeplass. (Foto: Garmin Norgescup)

Bård Bjørnevik Skogen (16) startet ukens Norgescup-turnering med en forrykende 62-runde, og så seg aldri tilbake. Karoline Stormo stakk av med seieren i kvinneklassen.

Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK) var rett og slett i en klasse for seg selv på Gamle Fredrikstad Golfklubb denne helgen. Med en åpningsrunde på 10 under par sørget han for at det aldri ble spennende i herreklassen.

16-åringen startet finalerunden med en totalscore på -11, og avsluttet attpåtil turneringen med en bunnsolid 69-runde. Med -14 totalt vant han til slutt med 12 slags margin ned til fjorårets norgesmester, Mikkel Antonsen fra Drøbak på -2. Tredjeplassen gikk til Carl Didrik M. Fosaas fra Miklagard som endte på par totalt.

I kvinneklassen ble det langt jevnere, og her var det collegespillerne som gjorde opp om pallplasseringene.

Karoline Stormo (Arendal og Omegn GK) holdt hodet kaldt og forsvarte ledelsen fra første dag på mesterlig vis. Stormo, som nylig fullførte sitt andre år ved Kent State University, stakk til slutt av med seieren på -3 totalt.

Nærmeste utfordrer ble Dorthea Forbrigd fra Oslo Golfklubb, som fullførte andreåret ved East Carolina University for en drøy måned siden. Med -1 totalt endte hun to slag bak Stormo, og i realiteten var det kun Forbrigd og Stormo som kjempet om seieren denne gangen. Det skilte nemlig ni slag fra Forbrigd ned til hennes klubbvenninne Julie Hovland, som endte på åtte over par.

Hovland studerer til vanlig ved The University of South Alabama, men er i likhet med Stormo og Forbrigd hjemme på sommerpause fra studiene.

RESULTATER

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.