Bertheussen i god posisjon før finalerunden

Bertheussen i god posisjon før finalerunden

BUNNSOLID: Elias Bertheussen har gjort sine saker godt på Madeira, og ligger godt plassert før søndagens finalerunde. (Foto: Getty Images)

Elias Bertheussen fortsetter sitt gode spill på Madeira, og avanserte til en delt 35. plass med en 70-runde lørdag.

Mens de topprankede spillerne på Europatouren spiller Paul Lawrie Match Play i Skottland, er ukens startfelt på Madeira satt sammen av spillere fra både hovedtouren og Challenge Touren.

Elias Bertheussen har slitt med å få det til å stemme på nest høyeste nivå så langt i år, men en god plassering i denne turneringen kan gjøre underverker for rankingen. I og med at dette er en såkalt co-sanctioned turnering er nemlig premiepotten langt større enn snittet på Challenge Tour, og dermed veier en god prestasjon her en del tyngre enn vanlig.

Derfor er det ingen tvil om at Bertheussen har snudd trenden på et svært gunstig tidspunkt. Etter tre runder er han fem under par, og deler dermed 35. plassen før søndagens finalerunde.

Tredjerunden inneholdt fem birdies og tre bogeys, og var ifølge hovedpersonen selv solid på alle måter. Det er svært jevnt på Madeira, og med en god avslutning har trønderen gode muligheter til å avansere kraftig på resultatlisten.

- En OK dag på banen i dag med -2. Spilte fint, og puttet egentlig bra også. God posisjon før i morgen nå!, skrev han på sin Facebook-side etter runde tre.

Turneringen ledes av svenske Pontus Widegren på 16 under par.

RESULTATER


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.