Bertheussen klar for q-school-finalen i Thailand

Bertheussen klar for q-school-finalen i Thailand

Elias Bertheussen er klar for finalen av asiatour-kvalifiseringen. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Elias Bertheussen prøver lykken i Asia denne romjulen. Han hadde ikke noe problem med å ta seg videre til finalen, som slår i gang i romjulen.

Etter å ha kommet til kort i jakten på Challenge Tour-kortet under årets Nordic Leauge-sesong har Elias Bertheussen (Byneset GK) nå tatt turen til Det fjerne østen for å forsøke å spille seg til en plass på Asian Tour i 2019.

Denne uken har han spilt pre-kvalifisering på Lakeview Resort & Golf Club i Hua Hin i Thailand, der det var de 36 beste etter fire runder som avanserte til neste ukes finale. Det klarte Bertheussen med glans.

Trønderen leverte runder på 71, 74, 69 og 70 slag for å ende på par sammenlagt i turneringen og delt 19.-plass, fem slag innenfor kvalifiseringsgrensen og åtte slag bak vinneren Austen Truslow fra USA.

Finalen spilles fra andre juledag til 30. desember på Lakeview Golf Club.

Bertheussen har konkurrert på Nordic League de tre siste sesongene etter å ha rykket ned fra Challenge Tour i 2015. 28-åringen endte årets sesong på 14.-plass på pengelisten med ni topp-10-plasseringer på 23 turneringer.

Bertheussen konkurrerte på Asian Tour også i 2013 og 2014 som første nordmann noensinne.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.