Bertheussen misset cuten i q-school-finalen

Bertheussen misset cuten i q-school-finalen

Elias Bertheussen klarte ikke å spille seg til en fast plass på Asian Tour i 2019 under q-school-finalen i Thailand.

Etter å ha kommet til kort i jakten på Challenge Tour-kortet under årets Nordic Leauge-sesong har Elias Bertheussen (Byneset GK) tilbragt julen i Det fjerne østen for å forsøke å spille seg til en plass på Asian Tour i 2019.

Forrige uke spilte han pre-kvalifisering på Lakeview Resort & Golf Club i Hua Hin i Thailand, der det var de 36 beste etter fire runder som avanserte til finalen som slo i gang 2. juledag. Med en 19.-plass der tok han seg enkelt videre.

I finalen, som også ble spilt på Lakeview Resort, var det topp-35 etter fem runder som var målet for Bertheussen for å spille seg til Asian Tour-kortet. Med åpningsrunder på 69 og 70 slag var han godt innenfor de 140 spillerne som klarte cuten etter to runder, men med andre- og tredjerunder på 73 og 70 slag klarte han ikke topp-70-cuten etter fire runder.

Med -2 sammenlagt endte Bertheussen på 87.-plass, tre slag bak cutstreken.

Bertheussen har konkurrert på Nordic League de tre siste sesongene etter å ha rykket ned fra Challenge Tour i 2015. 28-åringen endte årets sesong på 14.-plass på pengelisten med ni topp-10-plasseringer på 23 turneringer.

Bertheussen konkurrerte på Asian Tour også i 2013 og 2014 som første nordmann noensinne.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.