Bertheussen på andreplass i Danmark – sikret europatour-invitasjon

Bertheussen på andreplass i Danmark – sikret europatour-invitasjon

Elias Bertheussen kvalifiserte seg til europatour-turneringen Made in Denmark fredag. Bildet er fra en Nordea Tour-turnering (Nå Swedish Golf Tour) for to år siden. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Når Europa-eliten spiller Made in Denmark-turneringen på Himmerland om to uker, blir det med Elias Bertheussen på startstreken. Han kvalifiserte seg med andreplass i ukens Nordic League-turnering.

Det var duket for en spennende avslutning på Silkeborg Ry Golfklub i Danmark, med Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) i delt ledelse før siste runde, og med Elias Bertheussen (Byneset GK) hakk i hæl på fjerdeplass, ett slag bak.

De skulle kjempe om henholdsvis sin andre og fjerde seier i Nordic League-sammenheng, men da fredagens avslutningsrunde var omme, var det danske Oliver Hundebøll Jørgensen som tronet alene på toppen av leaderboardet.

Elias Bertheussen avsluttet uken med en bogeyfri runde på 69 slag, tre under par, for å komme seg til 15 under par sammenlagt.

Det var to slag for mye, men til gjengjeld sikret han topp-3-plasseringen som gir invitasjon til European Tour-turneringen Made in Denmark 23. mai. Der ligger det for øvrig an til at både Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Reitan og Espen Kofstad også skal spille.

For Jarand Ekeland Arnøy ble det dessverre en tung avslutning på turneringen. Etter å ha åpnet med hele 14 birdies og bare én bogey på de to første rundene avsluttet han med en runde på fem over par fredag. Det sendte ham ned til delt 9.-plass.

Arnøy og Bertheussen er Norges to fremste håp på Nordic League i år, der målet er en topp-5-plassering på sammenlagtlisten Order of Merit ved sesongslutt. Disse spillerne vil rykke opp til Challenge Tour i 2020.

Arnøy og Bertheussen har begge kvalifisert seg til Challenge Tour tidligere, men begge falt tilbake til Nordic League igjen etter tunge debutsesonger på nivå 2 i Europa i 2014 og 2018.

Etter syv av 25 turneringer ligger Arnøy og Bertheussen nå på 10.- og 11.-plass på Nordic League Order of Merit.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.