Bertheussen i tet: Norsk lederball i Sverige!

Bertheussen i tet: Norsk lederball i Sverige!

Elias Bertheussen leder i Sverige. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Elias Bertheussen leder Nordic League-turneringen Fjällbacka Open med to slag før siste runde. Nærmeste utfordrer er Aksel K. Olsen.

Bertheussen (Trondheim GK) har imponert i hans comeback etter å ha vært satt ut av spill store deler av vinteren på grunn av kyssesyken. Forrige uke noterte han en solid 13.-plass i Danmark, og nå har han fulgt opp med to 66-runder på Fjällbacka Golfklubb. Han har gjort ti birdies og ikke en eneste bogey så langt. Med -10 sammenlagt leder han med to slag over Aksel K. Olsen (Stavanger GK).

Aksel Olsen startet andrerunden på delt 16.-plass, men deler nå andreplassen med islendingen Haraldur Magnus takket være en kanonrunde på 64 slag (-7).

Ytterlige to slag bak følger amatøren Markus Braadlie (Miklagard GK) på en imponerende 5.-plass. Drøbak GKs Anders Ellingsberg har også sneket seg med i topp-10 med to 69-runder. Han deler 10.-plassen på fire under par.

Mens Olsen jakter sin første seier på Nordic League, skal Bertheussen kjempe om karrierens tredje. Den forrige kom i Finnish Open for tre år siden. Foreløpig har ingen nordmenn vunnet en turnering på Nordic League denne sesongen.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.