Bertheussen trygt med videre

Bertheussen trygt med videre

KLAR FOR HELGESPILL: Elias Bertheussen fant ikke helt flyten i Belgia fredag, men klarte cutten med god margin. (Foto: NGF)

Etter fire missede cutter på rad klarte endelig Elias Bertheussen å kvalifisere seg til helgespill på Challenge Touren.

Elias Bertheussen, den eneste norske spilleren med full kategori på årets Challenge Tour, har slitt i sesonginnledningen.

Torsdagens 68-runde var et stort steg i riktig retning før trønderen, og før turneringens andre dag lå han på en sterk syvendeplass i KMPG Trophy i Belgia.

24-åringen maktet dessverre ikke å følge opp det mesterlige spillet på runde to, og med én over par falt han hele 21 plasser på resultatlisten.

Med -3 totalt var han imidlertid trygt innenfor cutgrensen, og har gode muligheter til å klatre på resultatlisten i helgen. Foreløpig ligger Team Norway-spilleren på en delt 28. plass, syv slag bak Jeff Winther og Taco Remkes som deler ledelsen.

18 år gamle Andreas Halvorsen fra Larvik måtte pakke sakene sine tidlig i Belgia etter å ha fått en svært kjedelig avslutning på sin arbeidsuke. Før hans siste hull på andrerunden lå han akkurat innenfor cutten, men en avsluttende bogey sendte ham ned på feil side av streken.

Dette var den andre turneringen på rad hvor Halvorsen misset cutten med minste mulige margin, så det flyter ikke helt for vårt unge talent om dagen.

Halvorsen har sikret seg syv invitasjoner til Challenge Touren i år, men i tøft selskap blant etablerte proffer har forløpig fått være med i helgen kun én gang.

LEADERBOARD

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.