Bertheussen trygt med videre

Bertheussen trygt med videre

SNUSTE PÅ LEDELSEN: Elias Bertheussen blandet seg inn i toppen av Scottish Hydro Challenge fredag. (Foto: Norsk Golf)

Elias Bertheussen var en stund oppe i delt ledelse på dag to av Scottish Hydro Challenge, men havnet i trøbbel midt i runden. Nå varsler trønderen strategiendring for å lykkes i helgen.

Europas nest beste proffer har tatt turen til Aviemore i Skottland, hvor Scottish Hydro Challenge spilles denne uken. Dette er en av de mest pengesterke turneringene på årets Challenge Tour, så en god plassering i det skotske høylandet kan få store utslag på rankingen.

Elias Bertheussen er den eneste norske deltakeren, men den unge trønderen har til gjengjeld slått godt fra seg så langt. 

Med fem birdies og en enslig bogey startet han turneringen med en sterk 67-runde torsdag, og med en forrykende start på fredagens runde var han i en kort periode helt på toppen av ledertavla.

To bogeys og en dobbelbogey sendte imidlertid 24-åringen nedover listene igjen, og til slutt ble det en parrunde på turneringens andre dag.

I skrivende stund ligger 24-åringen på en delt 20. plass, men det er fremdeles mange spillere igjen på banen. Helgespillet er imidlertid sikret med god margin, og nå håper Bertheussen på å klatre på resultatlisten i helgen.

- Det gikk opp og ned i dag. Kom i gang bra, men så treputtet jeg en god birdiesjans og ble stående og hakke inne i en rot på hull 12. Da går slagene fort! Fornøyd med det jeg gjør første seks og siste seks. Er noen nøkkelhull jeg ikke har lyktes helt på hittil, så må se på om jeg skal endre litt og strategien på noen av de til i morgen, sa Bertheussen til Norsk Golf etter runden.

Vårt norske håp er fire under par totalt, og da Bertheussen gikk i mål ledet engelske Robert Coles på -10.

LEADERBOARD


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.