Bogeyfri Hovland fortsatte der han slapp

Bogeyfri Hovland fortsatte der han slapp

Viktor Hovland imponerte i årets første collegerunde. (Foto: Getty Images)

Torsdag var Viktor Hovland tilbake i aksjon for Oklahoma State University. Han spilte seg rett inn i tetkampen i collegesesongens første runde på Hawaii.

I løpet av 2018 etablerte Viktor Hovland seg som en av de store stjernene i den amerikanske collegegolfen. Han vant tre turneringer, og med seier i storturneringen U.S. Amateur i tillegg har han allerede fått bryne seg på PGA Tour-motstand flere ganger de siste månedene.

Denne uken er det imidlertid tilbake til hverdagen som collegespiller, og årets første turnering for Oklahoma State University er Amer Ari Invitational på Hawaii. Den startet akkurat slik man hadde forventet: med Oklahoma State i ensom majestet på toppen av leaderboardet.

Med -21 sammenlagt leder de med to slag over Texas Tech. Viktor Hovland var en viktig bidragsyter med en knallsterk åpningsrunde på seks under par (66), bestående av seks birdies og ikke en eneste bogey. Det holder til delt tredjeplass, tre slag bak lagkameraten Zach Bauchou.

Turneringen spilles over tre runder og avsluttes lørdag.

Det er usikkert hvordan turneringsprogrammet til Hovland blir denne våren ettersom han skal kombinere collegespill med en rekke PGA Tour-turneringer. Hans neste turnering på PGA-touren ser ut til å bli Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i starten av mars. 

21-åringen har tidligere uttalt at dette kanskje blir hans siste semester som collegespiller, til tross for at han fortsatt har ett år igjen av studiene etter sommeren.

Leaderboard

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.