Borge (19) sikret Q-School-avansement med kanonrunde

Borge (19) sikret Q-School-avansement med kanonrunde

Celine Borge sikret avansement videre fra LPGA-kvalifiseringens førstesteg. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Drømmen om LPGA Tour lever for Celine Borge etter en imponerende avslutning på førstesteget i California. 
 

Q-Schools førstetrinn ble spilt fra torsdag til søndag på Mission Hills Country Club sine tre baner Player, Palmer og Dinah, der sistnevnte bane også er fast stopp hvert år i ANA Inspiration – årets første majorturnering.

Etter tre slitsomme dager i intens varme i California-ørkenen startet Celine Borge (Vestfold GK) og Mariell Bruun (Larvik GK) avslutningsrunden henholdsvis ett og to slag bak topp-90-plasseringen, som sikrer avansement til trinn 2 av kvalifiseringen.

Celine Borge etter avansementet i Q-Schoo. (Foto: Team Norway Golf)

Celine Borge, som nettopp ble ferdig med videregående skole, sparte det beste til slutt. Etter å ha levert runder på 71, 76 og 72 slag klinket hun til med en knallsterk 67-runde i 48 varmegrader (!) på major-banen Dinah Shore søndag. 

Med hele syv birdies, samt to bogeys og resten par på scorekortet, klatret hun fra 100.- og helt opp til 38.-plass. Dermed endte hun -2 sammenlagt, 15 slag bak vinneren Linnea Ström fra Sverige, men enda viktigere fem slag foran kvalifiseringsgrensen.

Mens søndagen ble en gedigen opptur for Borge, endte den dessverre i skuffelse for Mariell Bruun (Larvik GK). Hun avsluttet med en 72-runde, hennes beste score hele uken, men det var akkurat ett slag for lite til å sikre avansement. Hun endte til slutt på en bitter 91.-plass. Bruun ble i vår ferdig med fire år på University of Denver, og fikk sommer status som proff. På sine to første turneringer som proff har hun endt på andreplass i NM og femteplass i Swedish Golf Tour-turneringen Ladies Norwegian Open på Moss & Rygge GK.

Guro Rambjør (Hauger) endte til slutt helt nede på 239.-plass med +11 sammenlagt og misset cuten etter tre runder.

Trinn to av LPGA-kvalet spilles fra 16. til 22. oktober. Det siste og avgjørende steget, der cirka 20 spillere får LPGA-kortet, spilles fra 27. november til 3. desember. Symetra Tour-spiller Marita Engzelius er allerede sikret en plass i andresteget, mens hun nå får selskap også av Celine Borge.

LPGA varslet i fjor at Q-School-systemet skulle endres på samme måte som på herrenes PGA Tour for noen år siden, slik at Q-School skulle bli en kvalifisering til Symetra Tour (nivå 2) i stedet for LPGA. Endringene har imidlertid ikke blitt noe av – foreløpig.

Kostbar affære

Veien til LPGA-touren er på ingen måte gratis, og for store deler av feltet er turneringene en ren underskuddsinvestering.

Bare påmeldingsavgiften til steg 1 er på 2500 dollar, snaue 20 000 kroner. Legg til en lang flyreise og opphold, og prisen er nok oppe i nærmere 30 000 kroner.

I oktober er det deretter duket for steg 2, hvor spillerne må hoste opp ytterligere 3 000 dollar i påmeldingsavgift, litt under 24 000 kroner. Og igjen: pluss flybillett og opphold.

Resultater


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.