Bra comeback av Bruun og Raastad i Marokko

Bra comeback av Bruun og Raastad i Marokko

Mariell Bruun gikk de ni siste hullene i Marokko på fire under par. (Foto: LET)

Mariell Bruun er den eneste norske norske spilleren på riktig side av kvalifiseringsgrensen etter første dag av q-school-finalen. Rachel Raastad følger like bak.

Søndag gikk startskuddet for årets q-school-finale på Amelkis Golf Club i Marokko, der det skal avgjøres hvilke 25 spillere etter fem runder som sikrer arbeidstillatelse på Ladies European Tour i 2019.

Norge har fire spillere med i feltet denne uken, og etter første runde ligger to av dem godt plassert. Etter halvspilt runde så det stygt ut for Mariell Bruun (Larvik GK) som var tre over par, men hun slo kraftig tilbake med fire birdies og fem par på back-nine.

Med 71 slag på scorekortet deler hun 25.-plassen, akkurat på kvalifiseringsgrensen, seks slag bak lederen Astha Madan fra India.

Ett slag bak Bruun følger Rachel Raastad (Haga GK), som også gjorde en god jobb med å snu spillet sitt etter en tung start på runden. Hun var to over par etter ni hull, men gikk de siste ni hullene på to under par og deler nå 32.-plassen.

Vi må ned til 68.-plass for å finne neste norske navn på listen: Oslo GKs Stina Resen åpnet med en runde på tre over par. Fire slag bak henne deler amatøren Tina Mazarino (Kjekstad GK) 108.-plassen. Mazarino var på par etter halvspilt runde, men sprakk i innspurten med fire bogeys og en lei trippelbogey på hennes siste hull for dagen.

Mens det er topp-25 etter fem runder som får europatour-kortet, får alle spillerne som klarer cuten, en begrenset kategori på touren neste år.

Uavhengig av hvordan det går med de norske i Marokko, har Norge allerede seks spillere med spillerettigheter på touren neste år: Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Celine Borge, Marita Engzelius og Karoline Lund.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.