Braadlie bidro til Europa-seier i prestisjeturnering

Braadlie bidro til Europa-seier i prestisjeturnering

Markus Braadlie, nummer tre fra høyre, bidro til seier i Irland. (Foto: R&A)

Markus Braadlie (Miklagard Golf) leverte varene da han representerte Fastlands-Europa i U18-lagturneringen Jacques Leglise Trophy i England.

Fastlands-Europa vant duellen mot Storbritannia og Irland 15,5 – 9,5, og kunne dermed juble for sin andre seier på rad i turneringen. Markus Braadlie ble en viktig bidragsyter med sin solide 4&3-seier over engelskmannen Thomas Plumb i lørdagens avsluttende singelmatch. 

Turneringen slo i gang fredag morgen, og turneringen åpnet med deling for Braadlie og finnen Matias Honkala i foursome-match mot Luke Harries og Darren Howie. I ettermiddagens singelmatch måtte han gi tapt for Howie 4&2, men kom seg tilbake på poengtablen igjen i lørdagens foursome-match. Igjen var han på lag med Honkala, og igjen var det Harries og Howe som ble beseiret – denne gang 2&1.

Turneringen ble spilt på Ballybunion Golf Club i Irland, og er fjerde år på rad at en nordmann står på startstreken. I 2014 og 2015 spilte Kristoffer Reitan, og i fjor var også Viktor Hovland med da Fastlands-Europa tok tilbake trofeet. 

Jacques Leglise Trophy ble startet opp i 1977 og spilles hvert eneste år. Turneringen var over bare én dag de første 19 årene, men ble utvidet til en todagers-match i 1996. Storbritannia og Irland dominerte de tidligere årene og tapte bare tre ganger frem til 1995, men siden da har resten av Europa bare blitt sterkere og sterkere. Sergio Garcia og Luke Donald er blant spillerne som har representert Europa i turneringen tidligere.

Resultater Jacques Leglise Trophy 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.