Braadlie til topps i European Young Masters

markus braadlie

SEIERHERREN: Markus Braadlie hentet inn fire slag på finalerunden og stakk av med seieren i prestisjetunge European Young Masters. (Foto: Privat/Facebook)

European Young Masters regnes som et uoffisielt europamesterskap for spillere under 16 år, og etter en thrilleravslutning av de sjeldne kunne Markus Braadlie slippe jubelen løs som seierherre.

I European Young Masters representeres hver nasjon med to jenter og to gutter, og Markus Braadlie, Tomas Helgø, Karoline Lund og Madelene Stavnar fikk den ærefulle oppgaven med å forsvare de norske farger i Sveits.

Denne gangen var det Markus Braadlie som stjal rampelyset.

Da han gikk ut i lederball på lørdagens finalerunde, hadde han fire slag opp til franske Antoine Auboin. Mens franskmannen lot seg prege av situasjonen fortsatte Braadlie å storme frem, og før turneringens siste hull lå de unge talentene helt likt. 

Alt lå til rette for omspill, men Braadlie ville det annerledes. Med en sterk birdie på det aller siste hullet, kunne han strekke hendene i været etter å ha innhentet og rykket forbi en skuffet konkurrent som måtte nøye seg med et avsluttende par.

De norske juniorgutta fortsetter altså å bevise at de er blant verdens beste. Braadlies seier i Sveits, i tillegg til Kristoffer Reitans seneste bragder i både EM og US Junior Amateur, er solide bekreftelser på at det gror godt blant de yngre.

Tomas Helgø avsluttet for øvrig med en 78-runde i European Young Masters, og endte til slutt på en delt 46. plass.

I jenteklassen falt Karoline Lund noen plasser på listen med 76 slag lørdag, og med +11 totalt endte hun på delt 14. plass. Madelene Stavnar havnet på en delt 25. plass, tre slag bak sin lagvenninne. 

I lagkonkurransen, hvor scorene fra både gutte- og jenteklassen kombineres, endte Norge på en godkjent åttendeplass under coach Tom Vollans ledelse.


LEADERBOARD


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.