Daffinrud slo Lund i omspill – klar for LPGA-turnering

Daffinrud slo Lund i omspill – klar for LPGA-turnering

Tonje Daffinrud leverte et feilfritt scorekort i kvalifiseringen til ukens LPGA-turnering og ble belønnet med en plass i startfeltet på torsdag. (Foto: Ladies European Tour)

Marianne Skarpnord får selskap av Tonje Daffinrud i ukens LPGA-turnering i Australia etter at 27-åringen kom seg gjennom det trange nåløyet i kvalifiseringen.

LPGA Tour starter 2019 med en liten turné i Australia. Forrige uke braket sesongen løs i Vic Open, der franske Céline Boutier kunne juble for sin første LPGA-tittel.

Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), som vanligvis konkurrerer på europatouren, hadde også all grunn til å være fornøyd med en sterk 11.-plass – hennes beste plassering på LPGA-touren. Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Karoline Lund (Losby GK) startet på sin side sesongen med misset cut.

Denne uken er det imidlertid nye muligheter i ISPS Handa Women’s Australian Open i Grange i Sør-Australia.

Der er Marianne Skarpnord allerede inne i varmen, mens Daffinrud og Lund måtte ut i kvalifisering og prøve lykken mot 80 andre tirsdag morgen.

Der imponerte de to Team Norway-spillerne med hver sin runde på to under par (70 slag). Det holdt til delt tredjeplass, kun ett slag bak vinnerne Jenny Haglund og Beth Allen.

Lund, som er inne i sitt andre år som proff, gjorde hele syv birdies i tøffe værforhold, flest av alle i hele feltet, men en lei kvadruppelbogey på det fjerde hullet stakk kjepper i hjulene for henne.

Daffinrud leverte på sin side et prikkfritt scorekort bestående av to birdies og resten par.

Det var de tre beste spillerne som sikret en plass i LPGA-feltet, og Daffinrud og Lund måtte dermed ut i omspill for å avgjøre hvem som skulle gi Haglund og Allen selskap i topp-3.

Der var det Daffinrud som trakk det lengste strået, men Lund har sikret seg plass som førstereserve og har fortsatt en mulighet til å komme med på torsdag hun også.

ISPS Handa Women’s Australian Open spilles over fire runder fra 14. til 17. februar.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.