Dansk seier i Irish Open

soren kjeldsen getty

TIL TOPPS: Søren Kjeldsen sikret sin første Europatour-seier på seks år i Irish Open søndag. (Foto: Getty Images)

Søren Kjeldsen holdt nervene i sjakk og sikret sin fjerde Europatour-seier i omspill søndag.

Mens verdensener Rory Mcilroy sviktet i sin egen turnering, var det en 40 år gammel danske som stjal showet på ærverdige Royal County Down i Nord-Irland.

Før denne uken hadde ikke Søren Kjeldsen vunnet en turnering på seks år, og i følge ham selv føltes det som karrieren var på vei mot slutten.

- For tre uker siden var jeg nummer 112 på pengelisten, og spillet var ikke bra. Jeg ble nylig 40 år gammel, og da er det ikke så rart at man begynner å lure på om eventyret snart er over. Nå står jeg plutselig her som vinner og det er ganske spesielt, sa en stolt Kjeldsen da seieren var sikret.

Hans fjerde seier på Europatouren kom imidlertid ikke lett til ham. Det var tydelig at dansken var preget av nerver mot slutten, og i seiersintervjuet innrømte han også at han var mer nervøs enn noensinne på de siste hullene.

Med en sterk birdie på det første omspillshullet kunne han puste lettet ut, og konstatere at han hadde sikret seieren i en av årets aller største turneringer i Europa.

Engelske Eddie Pepperell og østerrikske Bernd Wiesberger delte andreplassen.


LEADERBOARD

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.