Dette kommer du aldri til å se igjen

Dette kommer du aldri til å se igjen

Tiger Woods vant U.S. Open i 2008 i 18 hulls omspill på mandagen. Nå gjør USGA endringer for å kunne avgjøre turneringen på søndagen, dersom det blir omspill. (Foto: Getty Images)

Tiger Woods sin legendariske U.S. Open-seier i omspill mot Rocco Mediate i 2008 ble den siste av sitt slag. Nå har USGA bestemt at det ikke lenger skal spilles 18 hulls omspill på mandagen i U.S. Open.

I stedet kommer det til å bli innført tohulls omspill. Det offentliggjorde USGA i en pressemelding mandag. Endringen trer i kraft allerede under årets U.S. Open på Shinnecock Hills i New York.

– Vi vet at det er viktig for alle i golfverden at spillet fullføres på søndagen. Etter å ha lyttet til tilbakemeldinger fra en rekke aktører, blant annet fans, frivillige, turneringsansvarlige og TV-produsenter ble det tydelig at alle ønsket denne endringen, sier USGA-sjef Mike Davis.

– Omspill over to hull gir spilleren mulighet til å hente seg tilbake etter en feil, men samtidig beholder man intensiteten og den minneverdige dramatikken for alle involverte, fortsetter han.

Endringen betyr at herrenes fire majorturneringer fortsatt avgjøres på forskjellige måter ved omspill. I Masters gjør spillerne opp med «sudden death»-omspill. I The Open Championship spilles det fire hulls omspill med sammenlagtscore, mens PGA Championship avgjøres med trehulls omspill.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.