Dobbel norsk collegeseier i Puerto Rico

Dobbel norsk collegeseier i Puerto Rico

Karoline Stormo og Dorthea Forbrigd delte seieren i collegeturneringen i Puerto Rico. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Dorthea Forbrigd (Oslo GK) og Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK) knuste resten av feltet i sesongåpningen Lady Puerto Rico Classic i den øverste collegedivisjonen.

De to 21-åringene delte også ledelsen før siste runde, men dro fra resten av feltet med hver sin runde på 69 slag, tre under par.

Ettersom det ikke spilles omspill i collegeturneringer, delte den norske duoen seieren på syv under par sammenlagt, hele fire slag foran deres nærmeste motstander Emily Mahar.

(Artikkelen fortsetter under)

Forbrigds scorekort bestod av fem birdies, to bogeys og resten par, mens Stormo gjorde tre bogeys og seks birdies, hvorav én av dem kom på det siste hullet for å dele seieren.

Dette var den regjerende norgesmesterens tredje seier på college. Forbrigd har på sin side også vunnet en gang tidligere. 

Stormo og Forbrigd er for tiden ranket som henholdsvis nummer 87 og 193 i verden blant amatører, best og tredje best av de norske spillerne med Renate Grimstad på 162.-plass mellom seg. De kan imidlertid regne med solide byks oppover World Amateur Golf Ranking når listen oppdateres på nytt til onsdag.

I tillegg til den individuelle seieren kunne Karoline Stormo også juble for lagseier sammen med Kent State tirsdag. Forbrigds East Carolina ble nummer 5 i lagkonkurransen.

 Denne sesongen er 28 norske jenter og 25 gutter som kombinerer golf og studier i USA. Forbrigd og Stormo har utviklet seg mye i løpet av sine to og et halvt år på college og er bare noen av mange norske spillere som har gjort seg bemerket i USA de siste årene. 

I fjor sommer var første gang noensinne at norske spillere var med på å vinne det nasjonale NCAA-mesterskapet på både dame- og herresiden.

Sandra Nordaas' University of Ariona overrasket alle da de vant turneringen, mens Viktor Hovland og Kristoffer Venturas Oklahoma State innfridde forventningene som storfavoritter. Laget regnes også som favoritter denne sesongen.

Resultater Lady Puerto Rico Classic


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.