Drømmerunde sendte Reitan fra ni til ett slag bak

Drømmerunde sendte Reitan fra ni til ett slag bak

Kristoffer Reitan imponerer i Miami igjen. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kristoffer Reitan ligger bare ett slag bak lederen før siste runde av Boys Junior Orange Bowl Championship i Miami - storturneringen han vant i fjor.

Ett år etter å ha vunnet Junior Orange Bowl i utklassingsstil - og dermed fått navnet sitt på samme trofé som Tiger Woods - er Kristoffer Reitan tilbake i Miami for å forsvare fjorårsseieren. Nå er han i storslag igjen.

Etter halvspilt turnering lå Reitan på delt 9. plass, ni slag bak lederen. Så tråkket han for alvor på gassen. Nå ligger han an til å bli den første spilleren som vinner turneringen to år på rad.

Under «moving day» torsdag klinket han til med syv birdies og en eagle på vei til en overbevisende runde på åtte under par (63). Det har løftet ham opp til andreplass (-9), ett slag bak lederen Karl Vilips fra Australia.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det skulle man ikke trodd for litt over et døgn siden. Da lå han tolv slag bak teten, før tre birdies på rad på back nine tente et lite håp.

I lederball med 15 år gamle Karl Vilips er tre år eldre Kristoffer Reitan på papiret den sterkeste spilleren. Vilips er ranket som nummer 874 på verdens amatørranking, 791 plasser bak Reitan på 83. plass.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.