Elias Bertheussen får europatour-debut

Elias Bertheussen får europatour-debut

DEBUT: Elias Bertheussen får sin sesongstart på European Tour/Challenge Tour torsdag. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Trønderen får en minneverdig start på sin 2015-sesong: Han kom med i Madeira Islands Open via reservelisten.

Ukens turnering på Club de Golf do Santo da Serra på Madeira, er et såkalt «co-sanctioned event» - samarbeidsturnering mellom European Tour og Challenge Tour. De 600 000 euroene i potten teller på begge tourenes pengelister.

Elias Bertheussen spilte seg i fjor til kortet på årets Challenge Tour, takket være fjerdeplassen på Nordic Leagues pengeliste. Han er den eneste nordmannen med full kategori på årets Challenge Tour.

De siste par ukene har han sett navne krype stadig nærmere toppen av reservelisten på Madeira. Søndag kom gladmeldingen.

– Da er jeg inne i neste ukes turnering. Blir stort å komme i gang med sesongen, og min første Europa/Challenge Tour-skriver han på sin Facebook-profil.

(NB! Har du fått med deg at Elias er en av profilene i årets Golfskolen? Se instruksjonsvideoer her)

Selv om dette blir Bertheussens første sesong på Challenge Tour, har 24-åringen allerede rukket å spille 25-turneringer på dette nivået gjennom wild cards. Han har klart cuten i 13 av dem, med 23. plassen i Ecco Tour Championship i 2011 som beste resultat.

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.