Endelig kom oppturen for Stavnar!

Endelig kom oppturen for Stavnar!

Endelig! Forhåpentligvis var søndagens tredjeplass starten på lysere tider i vente for tidenes yngste norske golfproff, som nå gleder seg til å bli ferdig med skolen. (Foto: LET. Innfeldt: Madelene Stavnar/Facebook)

Etter en bekmørk fjorårssesong har Madelene Stavnar (Vestfold GK) – tidenes yngste norske tourspiller – gjort flere endringer i satsingen sin. Søndag kom omsider oppturen hun har ventet på i Hinton Golf Open i Sverige.

I desember 2016 kvalifiserte Madelene Stavnar seg på sensasjonelt vis til Ladies European Tour i en alder av bare 16 år – bare halvveis inne i sitt første år på videregående skole – og hele tre år yngre enn det Suzann Pettersen var da hun debuterte som Ladies European Tour-spiller.

Året etter måtte Stavnar gjennom q-school igjen for å beholde «kortet», og for andre gang på rad imponerte hun med å komme seg gjennom nåløyet for å beholde plassen på øverste nivå i Europa.

Dessverre ble 2018-sesongen en forglemmelig affære. Hun misset cuten i alle de syv turneringene hun spilte, og med en snittscore på 78,6 slag var hun milevis unna det samme spillet som sikret henne europatour-plassen i utgangspunktet.

De siste månedene har Stavnar gjort flere endringer i satsingen sin. Hun har skiftet ut trenerapparat, og hun har gått tilbake på skolebenken igjen for å fullføre videregående skole på Wang.

Etter to missede cuter så langt på LET Access Series denne sesongen, nivå 2 i Europa, kom endelig oppturen Stavnar har ventet så lenge på søndag. Det skjedde i Swedish Golf Tour-turneringen Hinton Open på Karlstad GK.

Etter å ha åpnet med to 77-runder i kaldt vær og sterk vind de to første dagene slo Stavnar knallhardt tilbake med en imponerende 68-runde, fem under par. Med hele syv birdies på scorekortet, samt bogeys og resten par, klatret hun opp til delt tredjeplass (+3), to slag bak vinneren Filippa Mörk fra Sverige.

– Jeg er veldig fornøyd med delt tredjeplass på Swedish Golf Tour-denne uken. Det var så gøy å gå fem under par på sisterunden! Jeg kan ikke vente til å være ferdig med skolen, slik at jeg endelig kan fokusere 100 prosent på golfen min, skrev Stavnar på sin Facebook-profil etter runden.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

Stavnar fikk selskap i topp-10 av den ferske proffen Tina Mazarino (Kjekstad GK) på 7.-plass (+6) og Ladies European Tour-spiller Marita Engzelius (Oslo GK) på 10.-plass (+9).

Resultater

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.