Engzelius fortsetter å imponere – klar for lederball

Engzelius fortsetter å imponere – klar for lederball

Marita Engzelius kjemper om karrierens andre proffseier og hennes første europatourseier

Marita Engzelius (Oslo GK) ligger an til en gedigen opptur i karrierens andre europatour-turnering.

Etter en åpningsrunde på 71 slag torsdag blandet 30-åringen seg i tetstriden med en knallsterk 66-runde fredag – hennes beste runde siden september 2015. Lørdag fortsatte godspillet med fire birdies, én bogey og resten par, og 68-runden gjør at hun nå ligger helt oppe på andreplass (-8), to slag bak lederen Meghan Maclaren fra England.

– Jeg klarte å levere en god score, selv om jeg slet litt fra tee. Jeg traff bare fire fairwayer, men jeg puttet bra, og i det store og det hele er jeg godt fornøyd. Jeg holdt det enkelt, og hvis jeg havnet i trøbbel, forsøkte jeg ikke å gjøre noe spektakulært. Nå skal jeg på rangen og jobbe med driveren, så får jeg forhåpentligvis en god runde i morgen, sier Engzelius til europatourens hjemmesider.

Engzelius står med én seier tidligere i proffkarrieren. Den kom i Symetra Tours sesongfinale Tour Championship i 2014.

Da Engzelius sikret europatour-kortet i Q-School-finalen i Marokko i desember i fjor, sa hun at det føltes som en ny start i karrieren hennes.

Engzelius hadde frem til denne sesongen tilbragt hele sin proffkarriere på amerikanske Symetra Tour. De siste par sesongene hadde spillet stagnert, og i høst mistet hun også plassen i forbundets Team Norway-satsing. Så kom den etterlengtede oppturen i Q-School-finalen – og i forrige uke spilte hun omsider sin første europatour-turnering for sesongen. Det resulterte i en solid 31.-plass, best av alle de syv norske spillerne.

Nå en uke senere er hun ikke bare best av de norske spillerne, men altså nest best i hele feltet.

Og Engzelius er ikke den eneste norske spilleren som overbeviser i Australia. På én under par ligger den ferske proffen Celine Borge (Vestfold GK) og på delt 16.-plass. Ett slag bak følger hennes klubbvenninne Tonje Daffinrud på delt 20.-plass.

Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) deler 26.-plassen på én over par, mens Caroline Martens (Oslo GK) sin score på +6 holder til delt 54.-plass.

Madelene Stavnar (Vestfold GK) og Karoline Lund (Losby GK) misset cuten på fredag.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.