Engzelius klar for europatour-finalen

Engzelius klar for europatour-finalen

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Marita Engzelius sikret seg en plass i finalen av Ladies European Tour-kvalifiseringen etter å ha delt seieren i pre-kvalifiseringen i Colombia.

Feltet bestod av bare syv spillere, og Engzelius var avhengig av en topp-3-plassering for å avansere til finalen.

Med runder på 75, 72, 73 og 76 slag endte hun åtte over par sammenlagt, delt seier sammen med engelske Lauren Horshford.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dermed er hun sikret en plass i finalen sammen med de to Vestfold-jentene Madelene Stavnar (15) og Celine Borge (18), som gjorde jobben i pre-kvalet for en uke siden. 

Finalen spilles fra 17. til 21. desember. En uke før finalen slår i gang, skal ytterligere to norske spillere forsøke å sikre en plass i finalen, Veslemøy Heramb og Rachel Raastad. Sistnevnte har tilbragt de siste to sesongene på LET Access Series, nivå to i Europa.

Det er foreløpig usikkert om Tonje Daffinrud også må ta omveien via Q-School-finalen i Marokko i desember. Det er topp-80 på Ladies European Tours pengeliste ved sesongslutt som fornyer kortet for 2017.

Daffinrud har falt til 94. plass etter å ha misset cuten i Oman i helgen, og nå gjenstår kun en turnering av årets sesong. Hun ligger i praksis likevel 16 plasser høyere på pengelisten, ettersom spillerne som har spilt færre enn seks turneringer, vil bli fjernet fra listen når året er omme.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.