Fargerike scorekort for Kofstad og Reitan i Kenya

Fargerike scorekort for Kofstad og Reitan i Kenya

Espen Kofstad åpnet bra i Kenya – til tross for to dobbelbogeys på scorekortet. (Foto: Getty Images)

Oslo GKs Espen Kofstad og Kristoffer Reitan er på hver sin side av cutgrensen etter første runde av  europatour-turneringen Kenya Open i Nairobi.

Kofstad er best i gang av duoen på en høyst godkjent 35.-plass etter en åpningsrunde på par. Kofstad fikk en flott start på runden med eagle på sitt tredje hull for dagen, men med dobbelbogey bare ti minutter senere ble den annulert umiddelbart.

Han gjorde en birdie rett før runding for å komme seg tilbake under par, men med en ny dobbelbogey på hull 12 og en bogey rett etterpå var han plutselig +2 for dagen. Heldigvis klarte han å avslutte med to birdies helt i innspurten for å redde en grei score.

Kofstad starter fredagens andre runde to slag innenfor cutstreken, fire slag bak topp-10 og syv bak lederen Jack Singh Brar fra England.

For Kristoffer Reitans del blir fredagens hovedoppgave å klatre over cutstreken. Han deler 79.-plassen på to over par etter å ha åpnet uken på Karen CC med fem birdies, tre bogeys og to dobbelbogeys.

Kofstad og Reitan har spilt syv turneringer hver seg på europatouren denne sesongen. De ligger på henholdsvis 176.- og 107.-plass på tourens poengliste Race to Dubai. Det er topp-110 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen til å gjelde 2020.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) hadde også mulighet til å spille denne uken, men bestemte seg for å stå over og heller ta seg en etterlengtet treningsuke etter å ha startet sesongen med åtte missede cuter på rad.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.