Forbrigd og Pettersen på topp på Drøbak GK

Forbrigd og Pettersen på topp på Drøbak GK

Drøbak GK er vert for årets siste Titleist Tour-turnering. (Foto: Benjamin A. Ward)

Dorthea Forbrigd og en brennhet Ruben Pettersen leder de to eldste aldersklassene i årets nest siste Titleist Tour-turnering - som spilles med bare tre køller og putter.

Det var Stavanger GKs Ruben Pettersen som var dagens store navn på Drøbak GK. Han bør vurdere å gjøre fire køller i bagen til en permanent løsning, etter å ha gått de to første rundene på henholdsvis åtte (!) og fire under par. Med -12 sammenlagt leder han med hele ni slag over Kevin Andre Wright (Drammen GK), og ser med det ut til å ta sin første Titleist Tour-seier på søndag.

En annen Stavanger-golfer, Petter S. Møller ligger på tredjeplass, to under par.

I jentenes U19-klasse leder Oslo-jenta Dorthea Forbrigd med ett slag over den ferske juniornorgesmesteren, Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK). Forbrigd gikk runder på 71 og 70 slag, og ligger en over par. Vestfolds Celine Borge ligger på tredjeplass på tre over par.

Også i jentenes yngste klasse, U15 er det Vestfold på toppen av leaderboardet. Madelene Stavnar ligger ni over par (73 - 76), og leder med hele ti slag over Franziska Sliper (Sola GK). Anna Krekling (Bærum GK) ligger på tredjeplass (+25).

I gutteklassen leder Bård Skogen (Haugaland GK) og Mats Ege (Bjaavann GK) ledelsen på fire over par. De leverte hver sine runder på 70 og 74 slag lørdag, bare i motsatt rekkefølge. Halvor G. Pettersen (Borregaard GK) ligger alene på tredjeplass, åtte over par. Bård Skogen har dominert i årets U15-klasse på Titleist Tour, og har vunnet fire av årets seks turneringer.

En Titleist Tour-turnering med tre køller og putter ble startet opp i fjor, for å få spillere, trenere og klubber til å forstå hvorfor det å kunne se golfspillet fra ulike vinkler er essensielt for alle som ønsker å bli bedre. 

– Målet her er å lære gjennom å oppdage, sier forbundets idrettssjef Øyvind Rojahn.

De største kritikerne av tre køller og putter-turneringen har sagt at et slikt turneringsformat ikke hører hjemme på Norges øverste juniortour. Henrik Bjørnstad, som var en av initiativtakerne for tre Køller + putter-turneringen synes ikke det er noe vanskelig å forsvare avgjørelsen om å tvinge juniorene ut av komfortsonen.

– Titleist Tour er en utviklingstour for unge spillere, og da må man også legge opp til utvikling. Det gjør denne turneringen definitivt!

Leaderboard U19 jenter

Leaderboard U19 gutter

Leaderboard U15 jenter

Leaderboard U15 gutter


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.