Forbrigd og Pettersen seiret på Drøbak GK

Forbrigd og Pettersen seiret på Drøbak GK

Dorthea Forbrigd vant i omspill, mens Ruben Pettersen rodde i land en komfortabel seier i årets nest siste Titleist Tour-turnering - som ble spilt med bare tre køller og putter.

Stavanger GKs Ruben Pettersen var lørdagens store navn på Drøbak GK. Han bør nesten vurdere å gjøre fire køller i bagen til en permanent løsning, etter å ha gått de to første rundene på henholdsvis åtte (!) og fire under par. Med -12 sammenlagt ledet han med hele ni slag over Kevin Andre Wright (Drammen GK) før søndagens tredje og siste runde.

Der var det nok med en avslutning på to over par for å sikre sin første Titleist Tour-seier, med seks slags margin over klubbkamerat Petter S. Møller og Østmarka GKs Kenneth Johansson.

I jentenes U19-klasse vant Oslo-jenta Dorthea Forbrigd i omspill. Forbrigd startet søndagen med en ledelse på ett slag over den ferske juniornorgesmesteren, Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK). Det var imidlertid Celine Borge (Vestfold GK) som skulle vise seg som den tøffeste motstanden. Hun avsluttet to under par og +1 sammenlagt, likt med Forbrigd. I omspill var det likevel Forbrigd som trakk det lengste strået. Renate Grimstad endte på tredjeplass, to slag bak Forbrigd og Borge.

I jentenes yngste klasse ble det overlegen seier til Madelene Stavnar (Vestfold GK). Med runder på 73, 76 og 76 endte hun +15, hele ni slag foran Franziska Sliper (Sola GK). Anna Cathrine Krekling (Bærum GK) endte på tredjeplass, +30.

I gutteklassen kunne Bård Skogen (Haugaland GK) juble for sin femte seier på syv turneringer i år. Han endte fem over par sammenlagt, to slag foran Mats Ege (Bjaavann GK), som han startet dagen i delt ledelse med. Halvor G. Pettersen (Borregaard GK) ble nummer tre med ni over par.

I fjor var første gang Titleist Tour innførte en fast turnering med tre køller og putter.

– Målet her er å lære gjennom å oppdage, sa forbundets idrettssjef Øyvind Rojahn den gang.

De største kritikerne av tre køller og putter-turneringen har sagt at et slikt turneringsformat ikke hører hjemme på Norges øverste juniortour. Henrik Bjørnstad, som var en av initiativtakerne for tre køller + putter-turneringen synes ikke det er noe vanskelig å forsvare avgjørelsen om å tvinge juniorene ut av komfortsonen.

– Titleist Tour er en utviklingstour for unge spillere, og da må man også legge opp til utvikling. Det gjør denne turneringen definitivt!

Resultater


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.