Fredag: +4 etter 3 hull. Mandag: Første seier på 16 måneder

 

Fredag: +4 etter 3 hull. Mandag: Første seier på 16 måneder

Rory McIlroy med sitt første PGA Tour-trofé på 16 måneder. (Foto: Getty Images)

For første gang i karrieren var Rory McIlroy feltets beste både fra tee og på green. Dette resulterte naturlig nok i seier i Deutsche Bank Championship.

I den kraftige vinden leverte McIlroy kanskje sin mest solide runde i hele år i avslutningsrunden av Deutsche Bank Championship - den andre av totalt fire turneringer i PGA Tour-sluttspillet.

McIlroy startet runden seks slag bak Paul Casey, men klatret forbi engelskmannen takket være en fantastisk runde på seks under par. Med tanke på at det blåste hunder og katter, var dette kanskje hans beste runde i hele år.

– Veldig imponerende. Det var en mektig golfrunde. Man må bare applaudere spillet hans i dag, sa Casey etter å ha tapt åtte slag til McIlroy mandag.

Det var ikke mye som tydet på at McIlroy skulle vinne sin første PGA Tour-seier siden mai i fjor (han har riktignok vunnet to europatour-turneringer det siste året journ. anm.) da han gjorde trippelbogey på det tredje hullet i åpningsrunden for å gå til +4 sammenlagt. Inkludert ham selv.

– Hadde du sagt til meg at jeg kom til å vinne etter å ha gjort den trippelbogeyen, hadde jeg sannsynligvis bedt deg om å reise et visst sted, fleipet Rory i pressekonferansen etter runden.

(Se videoer nederst i artikkelen)

Ansatte puttetrener

Puttingen har vært Rorys akilleshæl de siste månedene. Han har slått ballen like bra som han alltid har gjort denne sesongen, men tidvis katastrofal putting gjør at han nå har gått to år uten en major. 

Les også: Dette var på høy tid, Rory!

Nylig ansatte puttetrener Phil Kenyon for å hjelpe det ham med det som i en årrekke har vært den svakeste delen av spillet. Kombinert med en splitter ny Scotty Cameron-putter i bagen var det en helt ny Rory McIlroy vi så på greenene i Deutsche Bank Championship.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var en reinkarnert Rory McIlroy med putteren i hånda denne uken. (Foto: Getty Images)

McIlroy sier han gjorde en liten justering med hvordan han holder putteren på treningsgreenen før lørdagens andre runde. Han sier justeringen gjorde store utslag.

– Nå må jeg bare fortsatte med det samme. Puttingen er definitivt ikke fullført arbeid, men dette er et stort steg i riktig retning.

En golfturnering på fire runder tar lang tid å gjennomføre, og det er mye som kan skje. Denne uken beviste jeg det for meg selv. 

Rory McIlroy

– Det er helt utrolig dette spillet hvordan ting plutselig kan endre seg helt. Det har vært en fantastisk lærdom for meg denne uken at jeg ikke skal miste motivasjonen og holde meg tålmodig.

– Man lærer ting gjennom erfaring. En golfturnering på fire runder tar lang tid å gjennomføre, og det er mye som kan skje. Denne uken beviste jeg det for meg selv. Jeg er virkelig stolt over meg selv, sier McIlroy.

Seieren sender nord-iren fra 38.- til 4. plass på FedEx Cup-listen. Han klatrer samtidig fra 6.- til 3. plass på verdensrankingen, og har nå bare Dustin Johnson og Jason Day foran seg. 

Nest siste turnering i FedEx Cup, BMW Championship, starter allerede på torsdag. 

Høydepunkter

 

Her avslutter Rory nesten tredje runde med albatross

 

Pressekonferanse etter seieren

 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.