Full forvirring rundt Daffinruds europatour-håp

Full forvirring rundt Daffinruds europatour-håp

Det er fortsatt høyst usikkert hva som blir Tonje Daffinruds skjebne på europatouren neste sesong. (Foto: Getty Images)

Tonje Daffinruds europatour-skjebne er fortsatt helt oppe i luften. Forvirring rundt Ladies European Tour-reglementet gjør at det er uvisst om Daffinrud faktisk ligger blant de 80 beste spillerne på pengelisten eller ikke.

Denne uken tok Tonje Daffinrud fatt på den viktige sesongfinalen på Ladies European Tour. Daffinrud lå inntil nylig på 95. plass på tourens pengeliste, men rykket opp til 81. plass da touren nylig oppdaterte sine medlemskategorier. 

Reglene sier nemlig at spillere som har spilt færre enn seks turneringer, ikke er kvalifisert til en plass på den offisielle listen. To spillere med bare tre turneringer har imidlertid ikke blitt fjernet fra listen. Disse to spillernes plass på pengelisten kan også avgjøre Daffinruds skjebne som europatour-spiller.

Det er en diskusjon gående på banen nå, så det er fortsatt et lite håp. Men jeg aner ingenting. Vi må bare se hva som skjer

Tonje Daffinrud

Daffinrud misset cuten i Dubai, og er fortsatt høyst usikker på hva som skjer med plasseringen hennes på pengelisten. Ligger hun på 81. plass slik den nå viser, eller ligger hun egentlig på 79. plass, ettersom to spillere over henne har spilt for få turneringer?

– De to spillerne har en eller annen exemption category som vil si at de er på listen så lenge de ikke har hatt mulighet til å spille flere turneringer enn det de har gjort. Men det er en diskusjon gående på banen nå, så det er fortsatt et lite håp. Men jeg aner ingenting. Vi må bare se hva som skjer, forteller Daffinrud til Norsk Golf, og fortsetter:

– Jeg vil jo ikke noe annet enn at de skal bli fjernet, men det er diskusjoner om det nå. Jeg håper det går veien, men tør nesten ikke håpe, sier Daffinrud.

(Norsk Golf oppdaterer saken)

En av de to spillerne med tre turneringer er den spanske LPGA-spilleren Beatriz Recari, som har norske Andreas Thorp som caddie. Thorp vet ikke hva som vil skje med Recaris plass på pengelisten.

Dersom de to spillerne med tre turneringer ikke blir fjernet fra Order of Merit, må Daffinrud gå omveien via neste ukes Q-School-finale i Marokko for å berge europatour-kortet for 2017.

Dersom de fjernes fra listen og Daffinrud rykker opp til 79. plass, er det fortsatt syv spillere bak henne på pengelisten som klarte cuten i Dubai og potensielt kan stikke kjepper i hjulene for Daffinrud. 

Under kan du se hvilke spillere som kan ødelegge for Daffinrud i helgen. 

Laura Jansone: trenger en topp-25-plassering for å passere Daffinrud på pengelisten. Ligger for øyeblikket på 21. plass.

Sophie Sandolo: trenger en topp-15-plassering for å passere Daffinrud. Ligger for øyeblikket på 51. plass.

Rebecca Hudson: trenger en topp-15-plassering for å passere Daffinrud. Ligger for øyeblikket på 45. plass.

Karolin Lampert: trenger en topp-8-plassering for å passere Daffinrud. Ligger for øyeblikket på 45. plass.

Carmen Alonso: trenger en topp-5-plassering for å passere Daffinrud. Ligger for øyeblikket på 51. plass

Natalia Martinez: trenger en topp-5-plassering for å passere Daffinrud. Ligger for øyeblikket på 63. plass.

NB! Marianne Skarpnord (+3) og Suzann Pettersen (+4) er også i aksjon i Dubai. De ligger på henholdsvis 45. plass og 35. plass. Shanshan Feng leder turneringen på ni under par.

Følg utviklingen i Dubai her

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.