Furyk vant i omspill

furyk

ETTERLENGTET SEIER: Seieren i RBC Heritage ble den første på nærmere fem år for Jim Furyk. (Foto: Getty Images)

Avslutningen på RBC Heritage ble av det dramatiske slaget, og til slutt var det veteranen Jim Furyk som stakk av med seieren.

Før turneringens siste runde ledet Troy Merritt på Harbour Town, og 29-åringen lå lenge godt an til å sikre sin første seier på PGA Tour.

På tross av en solid 69-runde søndag måtte Merritt finne seg i å bli forbigått av Furyk og Kevin Kisner, som leverte knallrunder på henholdsvis 63 og 64 slag.

Med en imponerende totalscore på -18 måtte Kisner og Furyk ut i omspill. Sistnevnte gjorde birdie på det andre omspillshullet, og kunne dermed feire sin 17. seier på verdens gjeveste tour.

Og nettopp denne triumfen var nok ekstra spesiell for Furyk. På tross av mye godt spill hadde ikke amerikaneren vunnet siden 2010, og etter runden erkjente han at denne seieren var sårt etterlengtet.

- Da jeg så vinnerputten falle i, ble jeg endelig kvitt frustrasjonen som har bygget seg opp over de siste årene. Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted å ende seierstørken, for dette er min favoritturnering. Jeg elsker dette stedet, sa han til pgatour.com.

Masters-vinneren Jordan Spieth endte på en delt 11. plass, åtte slag bak Furyk og Kisner.

LEADERBOARD

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.