Gjesteby storspilte i amerikansk prestisjeturnering

Andreas Gjesteby

FINALIST: Andreas Gjesteby tok seg hele veien til finalen av Cotton States Invitational i Louisiana. Her mottar han premien for sin sterke andreplass. (Foto: Privat)

Andreas Gjesteby tilbringer sommeren i USA, og gjør sine saker svært godt. I tradisjonsrike Cotton States Invitational, hvor mange PGA-stjerner står på listen over tidligere vinnere, kom han helt til finalen.

Istedenfor å reise hjem til Norge for å tilbringe turneringssommeren her, har Andreas Gjesteby valgt å bli i USA i oppkjøringen til hans siste år ved Baylor University i Texas.

I tillegg til å gjennomføre en måned med sommerskole, slik mange idrettsutøvere på college gjerne gjør, har han lagt opp til et sterkt turneringsprogram.

Nylig tapte han i omspill for å komme med i US Amateur, som regnes som verdens største amatørturnering sammen med britiske The Amateur Championship. Selv om han tapte kampen om å kvalifisere seg direkte, har han fremdeles gode muligheter til å komme med ettersom han nå er blant de første reservene.

I en annen anerkjent amatørturnering, The Southeastern Amateur, spilte han på det jevne i fire runder og endte til slutt på en delt 34. plass.

Sommerens store høydepunkt så langt skulle imidlertid vise seg å komme i W.E. Cole Cotton States Invitational, eller "Cotton States" som den populært kalles blant spillerne. Dette er en turnering hvor majorvinnere og Ryder Cup-spillere deltok i sine yngre dager, og årets utgave var den 64. i sin rekke.

Her kom Gjesteby på andreplass i slagspillet, med en totalscore på fem under par på to runder i Monroe, Louisiana.

32 spillere kvalifiserte seg til matchspill, og her fortsatte Drammen-spilleren å levere varene. I de fire første matchene valset han over sine konkurrenter, og var i realiteten aldri truet.

I finalen møtte han imidlertid Cory Churchman, som var helt umulig å ha med å gjøre. Churchman startet forrykende, og da matchen var ferdig på hull 14 hadde han allerede rukket å gjøre syv birdies.

En andreplass i denne turneringen står det likevel stor respekt av, og Gjesteby var ved godt mot da finalen var ferdigspilt.

-Cotton States var egentlig veldig bra hele veien. Selvfølgelig surt å tape i finalen, men de første fire matchene var ren overkjøring og jeg var vel bare ned en gang i de matchene, og det var det første hullet i den tredje matchen. Spillet virker å være på vei oppover nå og jeg tar med meg masse positivt videre fra den siste turneringa, sier han til Norsk Golf.

Nå krysser han fingrene for å komme i US Amateur, som spilles på ærverdige Olympia Fields i Illinois i slutten av august. Her har Gjesteby spilt collegeturnering tidligere, og også her er det 36 hulls slagspill før finalistene går over i matchplay.

Gjesteby ble spurt om å spille Lag-EM for Norge tidligere i sommer, men måtte avslå dette tilbudet da det ville kollidert med en av hans eksamener.

Slik han spiller om dagen kan det i alle fall se ut til at avgjørelsen om å tilbringere sommeren i USA var god.

Resultater og øvrig informasjon om Cotton States Invitational finner du her.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.