Golfproffene inntar Drøbak 

Golfproffene inntar Drøbak

Isi Gabsa gratuleres etter å ha vunnet på Drøbak i fjor. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Torsdag går startskuddet for LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open på Drøbak. Der stiller tolv norske til start - inkludert europatour-spiller Tonje Daffinrud.

– -Hvis du ønsker å se elitegolf, bør du besøke Drøbak Golfklubbs bane torsdag, fredag og lørdag denne uken, sier pressekontakten i DGK, J. Ketil Steine. 

Selve turneringen Drøbak Ladies Open spilles fra torsdag til og med lørdag med 140 deltagere på startstreken.

 De to aktuelle Drøbak-spillerne, Julie Schøyen Reinertsen, som forrige helg ble norgesmester i matchplay, og Sandra Nordaas, spiller for tiden i USA, og deltar dermed ikke. Fjorårets norske elitedeltager, Marianne Skarpnord, er – sammen med Suzann «Tutta» Pettersen -  i Rio og forbereder seg til OL, mens kjente navn som Tonje Daffinrud og den tidligere Drøbak-spilleren Rachel Raastad, er på startlisten i år som i fjor.

Turneringene inngår i LET Access Series, som er turneringer på det nest høyeste nivået for kvinnegolf i Europa. I tillegg deltar spillere fra blant annet USA, Australia, New Zealand og Malaysia.

Turneringen arrangeres av Norges Golfforbund i samarbeid med Drøbak Golfklubb, LET Access Series og svenske Nordea Tour, og asluttes lørdag ettermiddag. Totalt spiller proffene om 35 000 Euro – med 5800 Euro til vinneren. 

Dette er det tredje året på rad at Drøbak er vert for Ladies Norwegian Challenge. I fjor endte veteranen Celine Lundgreen og junioren Karoline Stormo blant de ti beste. Tyskeren Isi Gabsa vant turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.