Goosen fremdeles alene på topp

Retief Goosen Riviera

SEILER VIDERE: Retief Goosen leder med to slag før finalerunden i Northern Trust Open. (Foto: Getty Images)

Retief Goosen fortsetter å storspille på Riviera, og har økt ledelsen til to slag før siste runde.

Sørafrikaneren gikk to under par i svært krevende forhold lørdag, og ser i høyeste grad ut som en vinner før finalerunden. Med seks birdies og fire bogeys leverte han inn et svært fargerikt scorekort, men på en Riviera-bane som spilles ekstremt vanskelig, har veteranen imponert alle så langt.

- Tålmodighet er veldig, veldig viktig på en bane som denne. Jeg har erfaringen inne, men det begynner å bli lenge siden sist jeg vant. Det var ikke lett der ute, men jeg leder fremdeles turneringen, så jeg befinner meg i en god posisjon, sa han til Pgatour.com etter lørdagens runde.

Det er seks år siden Goosen vant på PGA Tour´en, og på en pressekonferanse på Riviera uttalte han at en seier i Northern Trust Open ville føles som en ny US Open-tittel.

46-åringen ligger åtte under par så langt, med kanadiske Graham Delaet som nærmeste utfordrer. Han ligger seks under, slaget foran en kvartett på -5. I den kvartetten finner vi blant andre Sergio Garcia, og med spillere som Jordan Spieth, Dustin Johnson og Jim Furyk innenfor topp-10, har Goosen fremdeles mye jobb igjen for å ende sin seierstørke på verdens gjeveste tour.

Sett med skandinaviske øyne har ikke Northern Trust Open vært noen stor suksess. Av de to svenskene i feltet er Carl Petterson best, på en beskjeden 65. plass. David Lingmerth slet fælt under de tøffe forholdene i California, og var langt unna cuten etter 81 slag på andrerunden.

LEADERBOARD
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.