Gutta akkurat til kort, jentene avsluttet med stil – Norge ute av EM

Gutta akkurat til kort, jentene avsluttet med stil – Norge ute av EM

Kristian Krogh Johannessen og lagkamerat Jarand Ekeland Arnøy takker for matchen på hull 18 på Carnoustie. (Foto: Skjermdump fra NRK)

Ingen av de to norske lagene klarte å ta seg til sluttspillet i European Championships i golf. Men uken er fortsatt ikke over for de norske, som skal spille mixed-turnering på lørdag.

Turneringen er en del av multisportkonkurransen European Championships, som blir arrangert i Glasgow og Berlin. Arrangementet er et helt nytt konsept som samler flere av europamesterskapene i ulike idretter til samme by eller region.

Golfturneringen spilles på ærverdige Gleneagles, som også var arrangør av Ryder Cup for fire år siden. European Championships består av separate turneringer for kvinner og menn, men også en egen éndags blandet-kjønn-turnering på lørdag.

Mens Ladies European Tour-spillerne Marianne Skarpnord (Moss og Rygge GK) og Marita Engzelius (Oslo GK) kun hadde æren å spille for på fredag etter å ha tapt sine to åpningsmatcher i gruppespillet, var det duket for en spennende match mellom Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) mot islendingene Birgir Hafthorsson og Axel Boasson.

Begge lagene startet nemlig gruppespillet med å vinne sine to matcher, og dermed stod det mellom de to vikingnasjonene om hvem som skulle sikre seg en plass i søndagens semifinale.

På papiret lå alt til rette for en jevnspilt match mellom de fire spillerne, som alle er rangert mellom 493.- og 668.-plass på verdensrankingen. Til slutt var det dessverre Island som trakk det lengste strået.

Norge var to ned sent i matchen, men klarte å reise seg igjen og utligne. Islendingene fikk et nytt forsprang da de satte en kort birdieputt på hull 16. Arnøy og Krogh overlevde hull 17 etter at Hafthorsson misset en kort birdieputt, men da begge nordmennene misset utslagene på det avsluttende par 5-hullet, klarte Island å sikre seieren.

På damesiden fikk Marianne Skarpnord og Marita Engzelius en positiv avslutning på turneringen da de slo Sveriges Lina Boqvist og Emma Nilsson 2&1.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Engzelius og Skarpnord var godt fornøyd med å slå svenskene og ta sine første poeng for turneringen. (Foto: Skjermdump fra NRK)

Norge er nå slått ut av hovedturneringen, men skal i aksjon igjen i mixed-turneringen på lørdag. Her skal det spilles foursome-matcher.

– Det var synd at de ikke klarte å utnytte etter å ha utlignet matchen etter å ha ligget to ned. De spilte tidvis veldig bra i dag.  Vi får være optimister før mixed-turneringen i morgen, det hadde vært veldig moro hvis et av lagene våre kunne kjempe om seier i morgen, sa Espen Kofstad, som kommenterer turneringen som sendes på NRK1.

Selv om European Tour og Ladies European Tour samarbeider om å arrangere Euroepan Championships i golf, påvirker ikke resultatene de respektive deltagernes plasseringer på tourenes Order of Merit-lister.

Resultater gruppespill kvinner


Resultater gruppespill menn

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.