Hagen og Simonsen seiret på Norgescup

kristin berntsen simonsen

TIL TOPPS: Kristin Berntsen Simonsen var best blant damene på Tyrifjorden, mens Morten Hagen gikk til topps i herreklassen. (Foto: Norsk Golf)

Morten Hagen og Kristin Berntsen Simonsen gikk til topps i helgens Norgescup-turnering på Tyrifjorden.

Når nasjonale turneringer avholdes på Tyrifjorden er det som regel svært lave scorer. Da Norgesmesterskapet ble spilt her i fjor vant Viktor Hovland med en totalscore på hele 26 under par, men denne helgen maktet ingen å komme seg under par i verken dame- eller herreklassen.

Det har blåst kraftig på Storøya, og som alltid får dette store utslag på scorene.

Etter to runder var Christoffer Carlsen fra Haga best blant herrene, men en avsluttende 78-runde sendte ham ned på en tredjeplass på fire over par.

Morten Hagen fra Vestfold avsluttet med en sterk runde, og med +2 totalt sikret han seieren med minste mulige margin ned til Kevin André Wright fra Drammen.

- Det er like fantastisk her på Tyrifjorden hver gang, og spesielt hvordan banen settes opp av Derek Crawford for oss spillere, sa Hagen i etterkant av turneringen.

Kristin Berntsen Simonsen fra Meland tok styringen helt fra begynnelsen i dameklassen, men også her ble det svært jevnt mot slutten. Med 75 slag på finalerunden endte Simonsen syv over totalt, og vant dermed turneringen med ett slag foran Bærum-spilleren Annette Lucia Lyche.

- Det har vært en bra Norgescup her og med godt humør på flighten, sier Simonsen.

Hun kunne i tillegg fortelle at faren for første gang var caddie for henne, og det med stor suksess.

Da Norgescup-spillerne avsluttet siste runde søndag på Tyrifjord, var Espen Kofstad, Norges beste herrespiller, klar for shotgun start sammen med medlemmer og gjestespillere.

I februar i år slo vår eneste Europatourspiller på herresiden opp en ryggskade. Søndag var han klar for shotgun start i ekte happy golfing stil sammen med 73 spillende medlemmer og gjester på Tyrifjord Golfklubb. Starten gikk rett etter premieutdelingen for Norgescups 76 spillere - på en bane som både spillere, dommere og golfforbundets turneringsledelse har skrytt av i helgen.

RESULTATER


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.