Halvorsens seiersjakt ødelagt av sene bogeys 

Halvorsens seiersjakt ødelagt av sene bogeys

Andreas Halvorsen kjempet om seier, men måtte ta til takke med 7.-plass i Chile. (Foto: Getty Images)

Andreas Halvorsen kjempet om sin første seier på den sør-amerikanske PGA-touren søndag, men klarte ikke å holde trykket oppe mot slutten av runden.

Halvorsen (Larvik GK) startet sisterunden av Volvo Abierto de Chile 2018 i Santiago på femteplass, kun to slag bak toppen av leaderboardet, og fikk en forrykende start på sin seiersjakt med å starte runden med fem birdies på rad. Det sendte ham opp i ledelse alene, men med to bogeys på hull 7 og 8 og par på hull 9 var han i delt ledelse etter halvspilt runde.

Dessverre skulle birdien hnas på hull 5 også bli hans siste for dagen, og med ytterligere to bogeys og syv par på de siste ni hullene, måtte han til slutt ta til takke med delt 7.-plass, ni under par sammenlagt for turneringen og fem slag bak vinneren Jared Wolfe fra USA.

Mens de fleste norske herreproffene konkurrerer enten på Nordic League eller Challenge Tour her hjemme i Europa, har Halvorsen gått egne veier og satset på den søramerikanske touren de tre siste årene.

Der er det topp-fem på pengelisten på slutten av sesongen som får direkteplass til Web.com Tour - nivået under PGA Tour – mens de fem neste går til finalen av Q-School.

Halvorsen ligger for øyeblikket på 20.-plass på pengelisten med 32 843 innspilte dollar på 13 turneringer, 27 000 dollar bak topp-5-plasseringen når fire turneringer gjenstår av sesongen.

Søndagens 7.-plass var Halvorens fjerde topp-10-plassering for sesongen. Hans beste resultat var femteplassen i BMW Jamaica Classic i starten av juni.

Neste turnering, Diners Club Peru Open, spilles på Los Inkas GC i Lima fra 18. til 21. oktober.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.