Hjemmeseier på European Tour

George Coetzee Getty

SEIRET PÅ HJEMMEBANE: George Coetzee vant Tshwane Open på banen hvor han begynte å spille golf som barn. (Foto: Getty Images)

Sørafrikanske George Coetzee avsluttet forrykende, og vant til slutt Tshwane Open med ett slag.

Coetzee utnyttet fordelen av hjemmebane til det fulle denne uken. Sørafrikaneren, som har vært medlem av Pretoria Country Club siden han begynte å spille golf, viste hvem som var sjef i innspurten av Tshwane Open.

Fem under par på finalerunden førte ham til en totalscore på 14 under par, som var godt nok til å vinne med ett slag foran landsmannen Jacques Blaauw. Sistnevnte avsluttet med en imponerende 61-runde, ni under par, men maktet altså ikke å ta igjen Coetzee.

Coetzee vant sin første juniorturnering på denne banen da han var ti år, og la ikke skjul på at seieren i Tshwane Open betød ekstra mye for ham:

- Å vinne på sin egen hjemmeklubb foran venner og familie er veldig spesielt. Tilskuerne var fantastiske - jeg merket at det ble mer og mer publikum mot slutten, og det ga meg ekstra energi. Dette er en fantastisk opplevelse og en stor dag for meg, og det er godt å se at jeg endelig har knekt koden på denne banen etter 18 år med golf!

Beste skandinav ble svenske Mikael Lundberg på en delt 10. plass, seks under par.

RESULTATER 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.