Holmes vant i omspill

JB Holmes Getty

STERK AVSLUTNING: J.B. Holmes var best av alle på finaledagen av Shell Houston Open, og vant til slutt i omspill. (Foto: Getty Images)

J.B. Holmes startet finaledagen hele seks slag bak teten, men med forrykende spill søndag sikret han seieren i Shell Houston Open.

Jordan Spieth ledet turneringen da én runde gjensto, og det så lenge ut til at den unge texaneren skulle stikke av med seieren i hjemstaten.

Mens presset økte i lederballen, fikk imidlertid J.B. Holmes god arbeidsro på Golf Club of Houston. Holmes var i en helt egen liga på finalerunden, og kunne til slutt signere for en fantastisk 64-runde, åtte under par. 

Denne runden var det ingen som var i nærheten av å matche, og dermed skjøt han fart opp ledertavla. 16 under par totalt var godt nok til å dele ledelsen med Jordan Spieth og Johnson Wagner.

Sistnevnte satte en monsterputt på det 72. hullet for å komme med i omspill, og feiret med å danse rundt på greenen i ren jubelrus. Wagner spiller for tiden uten kategori på PGA Tour, og fikk en sponsorinvitasjon til Shell Houston Open.

En seier ville betydd enormt mye for den sympatiske amerikaneren, da dette ville sikret ham spillerettigheter for de to neste årene. Slik ble det imidlertid ikke.

Jordan Spieth havnet i trøbbel på første omspillshull, og slapp unna vannhinderet med et nødskrik. Et par ville vært nok til å få være med videre, men etter det ruskete utslaget ble dette for vanskelig.

Dermed bar det tilbake til hull 18 for Wagner og Holmes, og sistnevnte ble simpelthen for sterk både fra tee og på innspillet. 

Da Wagner misset sin korte parputt kunne Holmes puste lettet ut og heve trofeet i generalprøven til The Masters.

LEADERBOARD


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.