Hovland imponerte i matchspill igjen

Hovland imponerte i matchspill igjen

Viktor Hovland bet godt fra seg igjen i matchspill. (Foto: USGA)

Etter en liten turneringspause var Viktor Hovland i aksjon igjen for Oklahoma State i Big 12 Championship i Texas. Der måtte laget ta til takke med fjerdeplass, men Hovland imponerte nok en gang.

Viktor Hovland er kanskje verdens beste amatørspiller når det kommer til matchspill.

Det viste han i vår da han vant alle sluttspillsmatchene sine for Oklahoma State da laget gikk til topps i det nasjonale NCAA-mesterskapet, og også noen måneder senere da han vant alle matchene i en historisk sterk oppvisning i U.S. Amateur på Pebble Beach.

Denne helgen var Oklahoma State University i aksjon igjen for første gang på en måned i Big 12 Championship på Houston Oaks i Texas. Og Viktor Hovland fortsatte der han slapp med sitt forrykende spill i match-formatet:

Han vant begge sine to første matcher tre opp, og med hele 17 birdies på 33 hull (!) var det ingen i feltet som spiltet bedre enn 20-åringen.

På dag 2 røk han imidlertid på et overraskende 3&2-tap mot Stefan Mazzoli fra Texas Christian University etter å ha slitt med spillet sitt på back-nine. Det var også de eneste ni hullene med dårlig spill fra Hovland i løpet av hele uken.

På den tredje og siste dagen var Oklahoma State avhengige av å slå Kansas for å sikre seg en plass i finalen, og Hovland gjorde sin del av jobben med å slå Harry Hillier én opp. Det var skyhøyt nivå i matchen, og Hovlands runde tilsvarte en score på 63 slag, åtte under banens par.

Det endte til slutt 3-3 mellom Oklahoma State og Kansas, men det var Kansas som avanserte til finalen fordi de vant på «tiebreaker» med flest hullseiere totalt i de seks matchene.

Dermed var det bare æren å spille for mot University of Texas i bronsefinalen. Her var det texanerne som trakk det lengste strået med å vinne 3,5-2,5, men Hovland sørget i det minste for 2&1-seier mot Parker Coody med en runde som inneholdt syv birdies.

Baylor University slo Kansas i finalen og vant turneringen.

Hovland og co. skal i gang igjen i Texas neste uke i turneringen Royal Oaks Intercollegiate. Det blir den nest siste turneringen for høstsemesteret, som består av bare fem turneringer.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.